Citat:
În prealabil postat de lore86
Nu pot sa cred ca unii numesc aparitiile sfintilor fantome.
Intradevar, am ramas fara replica.
|
... Nu pot sa cred ca apostolul Toma a refuzat sa creada pana n-a pus el insusi mana pe semnele cuielor... Sa fi fost indaradnicie? Sa fi fost lipsa de credinta... Ce sa fi fost oare, din moment ce Toma I-a fost aproape Mantuitorului, intotdeauna, L-a vazut vindecand paralizati si orbi, L-a vazut inviind morti, s-a lasat spalat pe picioare in timp ce li se spunea deschis ca va fi omorat, dar dupa 3 zile va invia... Ce "autoritate" ar trebui sa "ne arate"
cheia deslusirii si deosebirii lucrurilor pentru a nu le confunda intre ele. Fantomele au nevoie de ajutorul nostru si de mila noastra; diavolul se foloseste de imprejurari ca sa ne insele, nu sa ne starneasca mila.
Am pus la dispozitie acest link raportandu-ma la acest text:
Afland despre cele in legatura cu casa in care s-a mutat, Angheliki si-a spus in sine: Oare nu cumva turcii au omorat un preot si l-au ingropat in aceasta casa? In acea noapte, un calugar mare la trup i-a aparut in vis si i-a zis: "Angheliki, gandul care ti-a venit este adevarat. Turcii m-au omorat, dar nu m-au ingropat in aceasta casa. Va veni timpul cand vei afla cine sunt, povestea vietii mele și unde sunt ingropat."
Marea majoritate a istorisirilor despre fantome au exact acelasi sablon. Faptul ca acel calugar era un om induhovnicit se vede din diferenta aparitiilor. El nu se manifesta trantind usi, scartaind podele, ci tamaind. Pentru turci, asta conta mai putin, fiindca tot strigoi, naluca sau fantoma era...
Cred ca din neatentie (sau mai degraba din nestiinta) am spus cu ceva timp in urma ca fantomele au fost niste persoane care au refuzat "sa plece". NU. Nu cunosc motivul pentru care nu au gasit
CALEA catre Lumina. Dar noi cei in viata, ii putem inca ajuta sa o gaseasca. Ei singuri nu mai pot...