View Single Post
Vechi 30.03.2012, 12:10:56
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Privind in jurul meu, pot spune: Ce mare diferenta intre copiii care se uita la TV de prea mici si cei care il descopera mai tarziu !
Chiar si desenele animate, aseara ma gandeam, este bine sa fie date copiilor mai tarziu.
Cand copilul nu urmareste desene pana spre doi ani, are toate sansele sa fie mai linistit decat ceilalti.
In fiecare zi, copilul prinde drag de alt lucru din jurul sau. Lumea digitala are puterea de a inlocui acest lucru, creand dependenta.
Eu nu am avut cablu decat dupa ce am terminat clasa a8a si am intrat la liceu cu bine. Apoi, calculator am avut de mica, insa aveam program strict la el, nu zilnic, si cand era doar o ora-2 maxim.

Tin minte ca eram toata ziua afara cu prietenii. Eram o "satra" de copiii pe care ii intalneai zilnic afara, vara mai ales. De cand rasarea soarele, 8-9 dimineata, pana seara. Numai noi stiam cum de inventeam atatea jocuri si activitati. Role, bicicleta, sarit coarda, mers la plimbari,elastic etc. Erau dati cand eram juliti in coate si in genunchi.

Amu insa, sunt din ce in ce mai putin copiii afara. Prea mult stau in lumea virtuala, si prea putin timp se petrece afara, cunoscand lumea si oamenii din jur. Ii vezi din cls I cu telefoane mobile si alte jocuri electronice.
Fete de 10-12 ani sa fei julite in coate si genunchi? Noo, cum sa isi strice manichiura,cuafura si machiajul. Sa rada baietii mai mari de ele? Nununu. Pe vremea mea, desi nu e chiar asa demult, imediat dupa comunism, parca copilaria era copilarie. In sfarsit, asa vad eu lucrurile, poate nici nu trebuia sa postez aceste ganduri.
Reply With Quote