Imi amintesc niste grozavii care circulau prin adolescenta:
-rugaciuni si aprinderea lumanarilor la niste morminte"alese"din cimitirul Belu(7 sau 9 morminte)
-datul acatistelor in aceasi zi la 9 biserici
-rugaciuni repetitive catre un sfant in anumite zile,anumite locuri,in fata anumitor icoane
-in unele rugaciuni trebuie sa arzi un anume nr de lumanari iar aceste rugaciuni au un caracter repetitiv pt aceasi zi a sapatamanii,pe timp de 7 sau 9 saptamani.
Acum circula niste rugaciuni bizare prin internet,pe care le primesti de la cunoscuti si trebuie sa le dai mai departe;insa cu ceva ani in urma aceste rugaciuni superstitioase iti veneau in cutia postala si la randul tau trebuia sa le multiplici si distribui pt indeplinirea unei dorinte.
A auzit careva de rugaciunea ciupercii de ceai????

Cand examenul de Bac era f aproape ,colega mea de banca mi-a aratat intr-o zi o masa gelatinoasa pe care o"crestea"si "hranea"cu ceai indulcit...
O primise maica-sa de la cineva cu misiunea s-o creasca,s-o inmulteasca si s-o dea mai departe pt a i se indeplini o dorinta!
Colega mea de banca era o fata credincioasa dar mai mult inclinata spre zona superstitiilor...s-a rugat vreo 15 zile la ciuperca de ceai,in paralel cu acatiste la 9 biserici in ac zi.