View Single Post
Vechi 30.03.2012, 09:42:41
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Imi amintesc niste grozavii care circulau prin adolescenta:
-rugaciuni si aprinderea lumanarilor la niste morminte"alese"din cimitirul Belu(7 sau 9 morminte)
-datul acatistelor in aceasi zi la 9 biserici
-rugaciuni repetitive catre un sfant in anumite zile,anumite locuri,in fata anumitor icoane
-in unele rugaciuni trebuie sa arzi un anume nr de lumanari iar aceste rugaciuni au un caracter repetitiv pt aceasi zi a sapatamanii,pe timp de 7 sau 9 saptamani.

Acum circula niste rugaciuni bizare prin internet,pe care le primesti de la cunoscuti si trebuie sa le dai mai departe;insa cu ceva ani in urma aceste rugaciuni superstitioase iti veneau in cutia postala si la randul tau trebuia sa le multiplici si distribui pt indeplinirea unei dorinte.

A auzit careva de rugaciunea ciupercii de ceai????
Cand examenul de Bac era f aproape ,colega mea de banca mi-a aratat intr-o zi o masa gelatinoasa pe care o"crestea"si "hranea"cu ceai indulcit...
O primise maica-sa de la cineva cu misiunea s-o creasca,s-o inmulteasca si s-o dea mai departe pt a i se indeplini o dorinta!
Colega mea de banca era o fata credincioasa dar mai mult inclinata spre zona superstitiilor...s-a rugat vreo 15 zile la ciuperca de ceai,in paralel cu acatiste la 9 biserici in ac zi.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote