View Single Post
Vechi 27.03.2012, 15:04:21
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Gherardus Vezi mesajul
Tin sa va aduca aminte si sa va explic ca este o problema sociala nu personala! Daca era personala va intrebam la nivel personal ce ar fii de facut. Dar incat cred ca cea ce exprim tine de discernamantul spiritual care ar trebui sa avem anumite masuri!
Daca vedem ca un bolnav din familie e bolnav nu incercam sa-l ajutam?, ci incercam sa nu ne mai uitam el? Iata asa e si boala sufleteasca a hainelor dezmatate care se transmite ca o ispita in suflet nu doar de la fata la baiat ci si de la fata la fata ca vezi Domne asta se poarta!

Problema fiind ca subiectele delicate nimeni nu le abordeaza, le e frica de a se opune modei masonice.

Nu judec, ci doar incerc sa scot la iveala un pacat care nu-i mai considerat pacat pt societate.

Da intradevar si preotii ar trebui sa afiseze modul in care sa fie imbracat omul in biserica. Si sa si invete cum sa mearga imbracati prin societate!

Sa fiu sicer cred ca ajunge pana 17-18 ani educatia. Restul e deja indrumare!
Nu-i poti impune insa poti sa faci o indrumare spre cele sfinte cu multa rabdare si psihologie, spre adevaratele valori spirituale, culturale.

Nu fanatism. pt ca de asa ceva suntem plini. sa nu confundam lucrurile.

Ci doar Adevarul Iubirii lui Cristos care ne va ajuta sa ne depasim greselile societatii!
Educatia este continua, pentru ca invatam toata viata, nu inseamna ca daca suntem adulti le stim pe toate.
Este o problema personala din moment ce va preocupa la modul personal, ar fi sociala daca mai multa lume ar fi deranjata de ea si ar semnala-o.
Acest lucru nu este considerat pacat sau boala de catre societate pentru ca societatea s-a laicizat, s-a desacralizat si nu ii mai pasa de lucruri acestea, de pacate, societatea nu mai crede in pacate, considera ca acestea nici nu exista.

Nu stiu cum ati putea sa indrumati un om, o femeie in acest caz pe strada pentru ca sa-i aratati ca ce face este un pacat, in primul in rand ca nu o cunoasteti si in al doilea rand ce i-ati spune?
Iar ea ce v-ar putea raspunde? Un raspuns logic ar fi cine sunteti d-voastra sa imi atrageti atentia?

Si in biserica la fel. Din moment ce nu suntem sfinti sau nici macar aproape de sfintenie ce drept am avea sa tragem lumea de maneca si sa scoatem in evidenta pacatele oamenilor...
Reply With Quote