View Single Post
Vechi 26.03.2012, 21:51:39
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ai dreptate,si eu actionez dupa aceasi regula,nu-mi bat capul cu aparitiile oamenilor in biserica.Mult conteza sa poti sa-ti menti mintea concentrata vreo ora,doua non-stop la cele auzite in biserica.
Pt ca sunt femeie,si nu ma las doborita/doborata de tinutele sexy ale altor participante la slujba,totusi in ultimul timp am descoperit altceva care ma doboara,ma enerveaza si irita la culme in timpul slujbelor:tipetele si plansetul nestavilit al copiiilor!!!!
Daca ar intra in biserica cohoarte intregi de fotomodele de la victoria's secret in lenjerie si tot nu mi-ar fugi linistea si calmul sufletesc asa cum se intampla de fiecare data cand am langa mine parinti"moderni"ce-si lasa progeniturile sa faca legea in lumea adultilor.
Cred ca este vb despre o ispita,deoarece oriunde ma asez,chiar langa mine isi va gasi locul o mama cu vreo 2-3 copii mici,care in ruptul capului nu si-ar dori sa fie acolo.

Si aici,este vb tot despre un egoism feroce si tone de nesimtire:chiar daca copiii nu sunt la varsta intelegerii,ii duc la biserica.Daca nu vor sa stea,nu-i nimic,eu ii suport acasa sa-i mai suporte si altii,in public.Daca ii ignor vreo 2 ore,poate obosesc si tac...Nu conteaza ca le stric si altora slujba,este musai sa-mi aduc copiii la biserica,asa trebuie,asa este norma.Asa-s copiii plang,tipa- toata lumea trebuie sa suporte haosul acesta,este normal,face parte din evolutia unei fiinte umane!

Si atunci de ce sa ne mai legam de vestimentatia altora cand manierele unora lasa de dorit??Eu nu cred ca vestimentatia nepotrivita nu te lasa sa asculti slujba,pe cand niste oameni nesimtiti,da!!!
Nu stiu exact ce sa zic. E putin cu dus si intors. Nu putem sa le interzicem mamelor sa isi aduca copiii la Biserica. E dreptul lor sa mearga cu copiii, sa ii obisnuiasca de mici cu Biserica. Dar acum, daca nu au rabadare si fac asa mare taraboi cum zici tu, ar putea ori sa ii lase afara,in curtea Bisericii, sa astepte acolo si sa ii cheme inapoi ptr. Sf.Impartasanie, ori sa ii lase acasa cu cineva, ori sa vina cu ei mai spre sfarsit. Sa fie ceva trepatat azi putin, maine putin mai mult si tot asa pana se astampara si se obisnuiesc.

Si la Biserica la mine sunt copii, dar nu fac galagie sunt cumintei. S-a mai intamplat sa vina o mama cu cate un bebe care sa mai planga, sa faca galagie. E intr-adevar deranjant. Una e cand se inampla odata, de doua ori si alta e cand pe aproape toata durata slujbei copilul urla. Teoretic, si in aceste conditii capul nostru ar trebui sa fie la slujba, practic mai greu.

Am citit o povestioara, cred ca tot pe acest forum, unde un om, care a ajuns sfant-i-am uitat numele,iertare- vroia sa isi aleaga o Biserica unde sa se duca. Cand intra in prima Biserica, a scos o sorcova cu clopotei si a scuturat-o si oamenii l-au alungat. Si la fel si la urmatoarea si tot asa pana a gasit o Biserica unde toti au ramas atenti la slujba cand a facut galagie cu acei clopotei si la Biserica aceasta a ales sa se duca pe viitor.

Nu stiu acum exact cum e la tine si cat de mare e galagia facuta de acei copiii. Ce sa zic, incearca sa rabzi si sa te concentrezi pe slujba. Daca mamele lor nu fac nimic si ii lasa de capul lor nu prea ai ce face. Eventual sa vorbesti cu preotul, dar dupa sa nu iasa urat.

Ce sa mai zic de babele care vin si barfesc sau de parfumurile unor doamne care te lasa lata.:))
Reply With Quote