Citat:
În prealabil postat de catalin2
Daca nu ma insel aici cred ca te referi la aiureala de sorginte ecumenista, cine critica catolicismul inseamna ca ii uraste pe catolici, oameni si omenirea. Eu am dat forma bruta, tu ai invelit-o cu cuvinte mai pretentioase.
Tu spui de fapt sa plagem pentru ca s-a stricat chitara cand a ars casa. Din ce am inteles acesta e mesajul transmis de Yannaras (influente catolice in ortodoxie), el nu e singurul ortodox si unii spun ca nu trebuie luat de model. Nu poti vedea conceptiile infiltrate in ortodoxie pentru simplul fapt ca nici tu nu ai ramas neatins de ele (nu in proportie prea mare, e adevarat), desi (influenta de la Yannaras) le imbraci intr-un camuflaj ortodox.
Scapa de ele mai intai, la nevoie te pot ajuta si eu cu ce stiu. Asta nu e o parere de acum, ci de la primele mesaje citite.
|
N-ai înțeles nimic până acum, dar n-am să fac din frustrările tale un motiv de dispută copilărească de genul ”care are bunica mai grasă”.
Nu am cum să-ți explic fiindcă nu pricepi lucruri elementare nici despre Biserică și nici despre trăsătura ei de bază care e ortodoxia.
Și figura de stil cu chitara și casa e dovada cea mai clară că ești prins într-o idolatrie mentală nu într-o realitate eclezială care e profund
liturgică nu teoretică. Nu Crezul ne conduce la unirea cu Hristos ci unirea cu Hristos ne ajută să pricepem, niciodată desăvârșit, ce vrea să spună Crezul, dar chestia asta o înveți în Biserică, nu de pe bloguri ortodoxiste.