View Single Post
Vechi 25.03.2012, 16:36:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
E adevarat ca nu se mai fac. Nici istorice, dar nici ortodoxe. Grecia si Rusia au multe filme ortodoxe, noi numai unu-doua. Cele istorice. Cam greu in prezent, mai ales sa spui un adevar istoric. Mai sunt documentare, insa nu prea sunt bagate in fata de televiziunile oficiale. Dar cele vechi, le-ai vazut pe toate? Ca nu doar filmul cu Mihai-Viteazu e film istoric vechi de luat in seama. Mai sunt, Stefan cel Mare, Intoarcerea lui Lapusneanu, Oglinda-asta e despre Antonescu si Regele Mihai, mai sunt. numai sa vrei sa te uiti la ele.

http://filmeromania.blogspot.ca/2010...ania-2007.html

Pe acel blog gasesti mai toate filmele romanesti. istorice,artistice, duhovnicesti. au mai facut un film, dar a fost interzis in Ro, despre masacrul la o manastire. foarte greu se face rost de el.
1. Nu se fac filme deloc in Romania, nu numai istorice. Inainte tot mai apareau filme, unele chiar bunute, de orice fel erau ele.
Bani nu sunt. Un film costa imens.
Regizori nu sunt, actorii s-au cam dus, pe cei tineri nu-i stiu. Nu stiu ce pot.
N-am sa uit niciodata piesa de teatru "Apus de Soare" de la National, cu cei mai buni actori romani. Se cutremura carnea pe tine cand recitau.
Noi nu avem scoala de cinematografie. Unii mari actori s-au dus in alte tari sa joace in filme. Scenarii de unde?

2. Macar piese de teatru de s-ar mai face, ca pe vremuri.

3. De ce nu se dau niciodata la televiziunea nationala filme crestine (ortodoxe)? De la altii?

4. Si filme istorice nu inseamna numai razboi. Ca de razboi suntem ras-satui.
Inseamna si biografii, personaje, vremuri.
Dar ar aparea o alta problema: pareri contradictorii. Unii vor cu regi, altii nu, unii pe Antonescu, altii nu. Sunt prea multe opozitii de toate felurile.
Am avut o istorie zbuciumata, contestata etc.

5. Si filme de cultura lipsesc: vieti de muzicieni, scriitori, artisti celebri, oameni de stiinta etc.