View Single Post
Vechi 25.03.2012, 15:59:05
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Eu personal nu stiu exact ce sa zic. De tacut e greu sa taci cand vezi ce se intampla, dar cine te baga in seama? Daca nici pe duhovnicii mari nu ii baga nimeni in seama si sunt pusi la zid si asupriti, noi astia mici ce putem face.
Exact asta e problema. Nu e corect sa taci. Dar daca nu taci oricum efectul e zero. Credinta intr-adevar nu se bazeaza pe democratie, dar daca eu ca simplu credincios ar adresa acesta intrebare Patriarhiei si as solicita in baza canoanelor sa nu se mai participe la slujbe si rugaciuni comune cu cei de alta confesiune sau religie as fi ignorat. Si nu e corect pentru ca Biserica nu e formata doar din clerici.
Citat:
In Romania inca sunt preoti de miri,monahi,si cativa cleri care inca sunt ortodocsi puri, deci ai de unde alege un duhovnic bun. In prezent trebuie sa mai pui si tu osul la treaba, sa citesti, sa te infromezi, nu mai e ca in trecut cand aflai totul de la Parinte si puteai sa te increzi 100% in cuvantul sau. Trebuie sa ai informatie ca sa poti alege cum trebuie. In rest, rugaciunea. Pentru tine, familia ta, neam, preoti si cler. Pana nu vine nimeni la tine sa iti impuna sa alegi ecumenismul, nu ai de ce sa te agiti, toate la timpul lor. Fapta, si apoi vorba.
Corect. Dar problema e ca in Biserica exista eretici. In Biserica nu pot exista eretici. Ei nu se rup de Biserica si activeaza in continuare aici. Problema nu e la nivel de individ ci al nivel de institutie.
Citat:
Cati parinti credinciosi ar fi de acord ca copilul lor sa fie preot sau monah?
Preot ar mai accepta dar calugar...... Sunt lucruri si mai grave, cum ar fi: cati parinti isi invata copii sa posteasca? Sau mai grav, cati parinti ai copiilor care vor sa posteasca ii impiedica? Si raspunsul e: Destui.
Citat:
Sa vezi ce zic grecii de noi :)). Ne fac cea mai ecumenista patriarhie. Imi cer scuze daca am zis ceva gresit.
Doamne, ajuta!
Pai asta suntem. Grecii clar sunt mai conservatori. De rusi nu mai vorbim. Sarbi clar sunt conservatori. Si bulgarii. Noi suntem aia "tolerantii".

Si ramane intrebarea: Ce putem face? Sau ce putem face si sa aiba si efect?