View Single Post
Vechi 24.03.2012, 19:06:20
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu ce sa spun dar dintre filmele istorice romanesti doar Mihai Viteazul pare cat de cat o productie cinematografica decenta ..Despre talentele de regizor ale venerabilului Sergiu Nicolaescu pot sa ma indoiesc serios..mai ales in lumina ultimelor"creatii".Cred ca va mai dura mult pana regizorii nostri se vor satura sa faca filme despre situatii FOARTE tragice de genul "Daca vreau sa fluier fluier".."Moartea domnului Lazarescu" si altele.Un alt aspect al filmelor asazis istorice facute de Sergiu Nicolaescu si nu numai este ca exclud complet latura crestina a luptei romanesti impotriva otomanilor si latura profund ortodoxa a domnitorilor nostri.Cum a putut face un film despre Stefan Cel Mare fara da detalia legatura dintre batalii si bisericile construite?Si iar ma deranjeaza personal lumina de erou in care este pus maresalul Antonescu in filmul Oglinda..care de altfel este un documentar propagandistic mai degraba.Nu cred ca vom apuca sa vedem productii cinematografice de genul "Brave Heart"..sau "Private Ryan" la noi.Apropo de filmele "patriotice" din regimul trecut.Circula o gluma care spunea ca daca mai traia Ceausescu putin Sergiu Nicolaescu descoperea casete video cu Burebista ,Traian si Decebal..
Reply With Quote