View Single Post
Vechi 22.03.2012, 19:29:53
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Haha..probabil ca nu l-ai ascultat din moment ce pretinzi ca e neutru confesional.

Este presarat cu afirmatii tipic (neo)protestante desi poate pentru unii nu atat de evidente - normal din moment ce unele sunt ambalate frumos in false truisme.

Individul are o problema..tzipa ca un apucat si nu stiu daca o face pur si simplu dintr-un teatralism calculat sau are probleme la etajul superior, oricum credinta autentica nu poti sa spui ca este decat daca esti penticostal si deci obisnuit cu galagia (fara suparare).

Si spun ca nu este credinta autentica din unele afirmatii care vind zic eu dintr-o evidenta lipsa de smerenie, facuta pentru a se pune pe sine intr-o lumina favorabila si a arunca pe altii in intuneric ori smerenia ca si trasatura spirituala functioneaza exact invers si nici un discurs oricat de mestesugit nu o poate simula fara gres, ca si trairea spirituala autentica de altfel.
Eu una nu l-am ascultat cap coada si nici nu mi-am propus, nu ca nu m-ar fi interesat dar nici mie nu imi place stilul lor de a "tzipa". ( ce am auzit, vreo 5 minute, mi s-a parut ok, ca continut, dar nu-mi amintesc sa fi spus, comentat, ceva din Sfanta Evanghelie, ci doar din viata dlui personala).
Din cate am auzit (cu urechile proprii), cam asa e stilul lor de a predica, de a-si intari argumentele, ca si cum nu ar avea cu ce altceva sa te convinga. N-ati vazut si negrii aia din bisericile americane, ce muzica isterica au? Nu ca n-ar fi frumoasa, ca muzica, dar mesajul???? Nu e cam superficial, oare?
Pentru mine, personal, isteria colectiva e un soi de abuz. Zi ce ai de zis si lasa-ma sa ma duc acasa sa ma gandesc daca e ok sau nu. La noi in biserica, cel putin, nimeni nu m-a pus sa-mi marturisec credinta strigand in gura mare, ca pe stadion "aleluia! Laudat fie Domnul!". Sunt si la noi credinciosi mai entuziasti, dar nu e un "must".
Culmea e ca multor oameni din popor le place si sunt atrasi irezistibil de acest stil. Nu le trebuie argumente greu de inteles, slujbe complicate, posturi, rugaciuni, mai degraba jumatate de ora de isterie colectiva, urmata eventual de un gratar si o bere din partea casei.
Nu m-ar deranja ideea de ecumenism, dar sa se pastreze adevaratele valori, adica sa si le insuseasca ei pe ale ortodoxiei, nu sa le pierdem noi, sa renuntam la ele.
Poate ca nu e chiar asa, n-a fost niciodata la o slujba neoprotestanta, doar ce am vazut si eu la tv. Oricum "slujbele" lor sunt mult mai simplificate, nu are loc (din cate stiu) "Sfanta Jertfa", dar poate totusi se vorbeste despre aceasta si despre ce a mai facut si a spus Mantuitorul in Sfanta Evanghelie, lucruri care sunt pietrele de temelie ale crestinismului pana la urma.
Reply With Quote