View Single Post
Vechi 22.03.2012, 16:39:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dacă suntem atât de nebuni încât să credem că putem noi, niște oameni, să măsurăm, ba să și verificăm mântuirea, e vai și amar de sufletele noastre...Doar bunul DUMNEZEU știe! Doar EL, în imensa Lui bunătate.
Nu-i chiar asa de vai. Si sa explic de ce.

Mantuirea este nevoia cea mai acuta a omenirii cazute in pacat. Avem la dispozitie aceasta viata ca sa ne mantuim si alta ocazie nu mai avem. Trebuie sa valorificam la maxim ocazia pe care o avem. Asa ca urmam Calea descrisa de Hristos pentru a ne mantui. In acelasi timp vrem sa verificam daca urmam corect aceasta cale si facem aceasta analizand, masurand si verificand mantuirea pe care o primim. Deci ne uitam: iese pacatul in noi sau nu iese? Fug patimile? Devenim mai rabdatori, mai iubitori, mai capabili de sacrificiu? Creste in noi roada Duhului Sfant din Galateni 5:22, care este unitatea de masura a mantuirii? Daca da, suntem pe o cale buna si trebuie sa continuam pe ea. Daca nu, trebuie sa ne trezim cat mai avem timp.

De aceea este important sa ne putem proba mantuirea. Pentru a nu ne trezi ca am alergat in zadar si ca ne-am hranit cu sperante desarte.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote