Citat:
În prealabil postat de fallen
De agricultura n-ai auzit? Pamantul e ieftin, nu-l munceste nimeni... Pe vremuri cred ca aveau dreptate cei care vroiau cat mai mult pamant, ca de aolo vine mancarea. Daca nu e productie, degeaba ai conturi in banca, ca nu-i poti pune pe masa...
Desigur, in ziua de azi, si pt agricultura trebuie facuta initial o investitie in bani. Si disponibilitate de munca. Romanul a ajuns sa fuga de munca campului ca d**** de tamaie, din pacate.
|
Bine punctat.
la tara se poate trai din rodul pamantului. Dar asta presupunue munca...Multa munca. Mult mai multa decat sa te urci in masina si sa te duci la supermarchet si in doua ceasuri ai tot ce iti trebuie.
Muncesti de dimineata pana seara. Arat, samanat, pus ingrasamant, sadit, sapat, plivit, apoi iar plivit, iar plivit, sapat , ingropat, recoltat....Muncesti toata vara. Asta doar gradina, far sa ti vreo vacuta.Aici alta poveste(cosit, strans fan, carat acasa, dus zilnic la pascut, adapat,muls de doua ori de zi, curatat de balegar).
Sti care e concluzia mea? ca noi tinerii, suntem extrem de comozi.Am fost invatati sa stam doar cu cartea in fata, restul au facut parintii totul.Si ne-au transformat in comozi(sa nu zic lenesi). Poate ne-au mai dat si casa si masina.
Ei au facut-o cu toata dragostea si daruirea lor, dar noi in schimb ne-am transformat in niste comozi. Si din perspectiva comodului va spun, viata la tara e grea. E fooarte frumoasa, inzecit mai frumoasa decat cea de la oras, dar grea(inzecit mai grea). Si asta o spune o orasanca care a stat un an cu doi copii mici singura la tara.
personal, cred ca am devenit niste robi ai sistemului. robi ai comoditatii....