Citat:
În prealabil postat de stefan florin
eu ce am spus, aaaaceeeeeeaaaaasi placa veche: nu tarul (regele) e de vina ci altii. Nu el a fost criminalul care ne-a omorat fratii din Basarabia si nordul Bucovinei, ci altii. Amice, omul SLAB intotdeauna v-a cauta scuze, ceea ce faci tu acum:cauti scuze pentru prostia si lacomia tarului. Nu el a fost vinovatul, ci altii. Nu el ne-a luat tezaurul, ci altii. Prietene, esti un caz pierdut. Imi pare rau dar asta este adevarul. Doamne ajuta!
|
Oi fi eu un caz pierdut pentru unii, însă nu țarul ne-a luat tezaurul ci guvernul României pe timpul primului Război când austro-ungaro-nemții ne-au cucerit Bucureștiul sau erau pe aproape și noi ne retrăseserăm la Iași au trimis o parte din tezaur la Moscova, apoi a venit ruși revoluția și rușii au plecat de pe front căci lupatam împreună cu ei contra Austro-Ungariei, au plecat ca să participe la revoluția lor bolșevică, de o parte sau de alta, și noi am rămas singuri împotriva Austro-Ungariei-Germane, și a trebuit să ne descurcăm cum putem... iar guvernul Român a trimis sovieticilor care preluaseră puterea la Moscova și implicit și tezaurul, a trimis și cealaltă parte a tezaurului astfel că tot tezaurul României a fost pus 'la adăpost' în mâna sovieticilor. Iar în ce privește frații noștrii din Basarabia și Bucovina ei au fost deportați pe timpul lui Stalin înainte de războiul al II-lea din răsărit si au fost reconolizate regiunile cu sovietici, și acolo s-au adunat și mulți evrei refugiați. Țarul doar ne-a confiscat niște teritorii din nord-estul Basarabiei și Bucovinei după războiul de independență și cununa victoriei firește și au vrut să aresteze armata Română victorioasă însă regele Carol I a stat drept și pe poziții și a spus că suntem gata să murim dacă ei vor acuma război cu Romînia pentru merite, și n-au avut ce face și ne-au considerat parteneri la victoria lor, și așa ne-am dobândit noi independența.
Nu caut scuze nimănui și ți-am mai spus că faptele lor vorbesc de la Adevărul și eu n-am pentru ce să țiu partea creștinilor necinstiți și nedrepți sau lepădaților de Dumnezeu sau sovieticilor sau oamenilor căci nu am niciun scop și nici mijloace care să fie scuzate, însă dacă nu ești pătimaș și împătimit atunci vei reuși ca să nu ucizi tu pe pârâți din grabă ca să te pui bine cu torționarii ci să lași răzbunarea și judecata în seama Domnului în timp ce noi avem datoria să ascultăm porunca: dragostei și milei... de Dumnezeu, căci este scris: ''nu jertfe ci milă voiesc'', și cine n-are milă de aproapele său, de drept, de rege, de creștin, de maimare, sau de un om oarecare... ăla de Dumnezeu n-are milă și nu-i plinește poruncile ci aduce jertfe în deșert, iubindu-se pe sine și poftind gLumea și slava ei, iar unul ca acesta și trupul de și-l-ar pune pe jar, fără inimă și dragoste curată, fără cinste, la nimic nu-i folosește!.. darmite atunci de a pune pe jar trupurile altora?
Deci placa veche e bună dacă ai urechi de auzit ca s-o asculți, pe când flașneta roșie a flașnetarilor vicleni și ascunși și farisei, aia te otrăvește mărturisind 'adevărul'. Nu mai fi naiv ca să nu mă crezi căci eu zic de la cele de sus, de la Tata... și de la unșii Lui, fiindcă dacă aș spune basmele mele n-ar avea niciun rost căci oricum scopul nu-mi scuză mijlocaele și răspunderea nu e colectivă ci la judecata faptelor care vine peste noi fiecare va da socoteală personal: ''de ce n-ai crezut?''