Citat:
În prealabil postat de AlinB
A cam stricat nitel programa de indoctrinare neoprotestanta versus ortodoxie.
|
Hai sa recunoastem ca indoctrinarea ortodoxa impotriva neoprotestantilor este la cote cel putin la fel de ridicate.
Citat:
Oricat de incapatinat ai fi, poti recunoaste ca o ortodoxie ca cea care prezentata de par. Necula lasa (neo)protestantismului fara obiectul muncii.
|
Daca poporul roman ar trai ortodoxia vestita de parintele Necula nu ar mai fi nevoie nici de neoprotestanti nici de catolici in Romania. Din nefericire lucrurile nu stau astfel.
Eu nu-mi doresc triumful neoprotestantismului si nici invingerea ortodoxiei. Nu ma simt in concurenta si adversitate cu ortodoxia.
Imi doresc ca eu si cei din jurul meu sa-L cunoastem, sa-l traim si sa-L vestim pe Hristos. Care e infinit mai important decat comunitatile in care noi ne strangem pentru a-L lauda.
Citat:
P.S. Ma amuza privirile celor din sala, se vede ca nu e hrana cu care sunt obisnuiti, nu prea a picat bine dintsorilor de lapte.
|
Incerci sa ironizezi publicul dar dupa stiinta mea predicatorul e cel care trebuie sa se contextualizeze auditoriului lui. Daca sala avea dinti de lapte, trebuia sa primeasca o hrana adaptata dintisorilor. Pana copilasii cresc mari le dai lapte. Abia apoi hrana tare.
Degeaba incerci sa indesi in gura unui bebelus un copan gatit la cuptor...:)
Citat:
P.S2 Dupa aventurile astea a cam incasat-o "fratele" Pustan de la "fratii" lui intru credinta (asta explica si mai bine fetzele din sala) ...
Totusi n-as fi crezut ca neoprotestantii au si ei "anti-ecumenistii" lor si mai ales ca dau dovada de aceeasi orbire ca si cei ai nostri ba chiar ceva in plus pentru indivizi care au prententii de facultati teologice (al doilea blog apartine unui pastor, primul nu stiu).
|
"Anti-ecumenistii" nostri au aparut in urma unui discurs fulminat al unuia dintre mai-marii penticostali. Discursul suna cam asa:
Anglia-și are faliții săi,
Franța-și are faliții săi,
până și chiar Austria-și are faliții săi,
în fine oricare națiune, oricare popor, oricare țară își are faliții săi ...
Numai noi să n-avem faliții noștri!...
Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!...