View Single Post
Vechi 20.03.2012, 14:06:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Tipul e destul de neoprotestant de felul lui.
Eu nu am afirmat ca ar fi predicat tipic ortodox ci ca a vorbit despre pocainta si nu despre biserica penticostala.
Nu stiam ca e penticostal (nu m-a interesat si nu m-am interesat) si nu am afirmat ca NU a predicat ortodox ci ca si-a predicat, voalat, confesiunea ca si context general (neoprotestant).

Ia orice virtute vrei, plasata intr-un context gresit nu mai este virtute chiar si practicata "dupa carte" aparent, practic fara ghidare de sus, este doar aparenta.

Sau ca sa fiu mai aproape de intelesul tau, ia orice virtute, goleste-o de Hristos (sau ofera-i ca suport un alt fel de Hristos) si e cvasinula.

Oricum, super ce a facut par. Necula, chiar cu mici sincope discursul este extraordinare.
Pe linia deranjului exprimat de tine, tare m-as fi mirat sa nu fi primit niste reprosuri din partea dl. Pustan oricat de "ecumenist" ar fi.

A cam stricat nitel programa de indoctrinare neoprotestanta versus ortodoxie.

Oricat de incapatinat ai fi, poti recunoaste ca o ortodoxie ca cea care prezentata de par. Necula lasa (neo)protestantismului fara obiectul muncii.

P.S. Ma amuza privirile celor din sala, se vede ca nu e hrana cu care sunt obisnuiti, nu prea a picat bine dintsorilor de lapte.

P.S2 Dupa aventurile astea a cam incasat-o "fratele" Pustan de la "fratii" lui intru credinta (asta explica si mai bine fetzele din sala) ...

Este Vladimir Pustan ecumenic?

"Dar, apostolul nu a făcut ce a făcut fratele Pustan într-o biserică catolică: semnul crucii în semn de închinare în fața icoanelor. Și asta în fața multor evanghelici care probabil erau prezenți acolo.

Bunicii noștri au îndurat bătăi, scuipat, bocanci în spate și stat pe genunchi pe coji de nucă cu mâinile sus. De ce? Pentru că au refuzat să-și facă cruce și să sărute icoanele.

Ce rost a avut gestul fratelui Pustan? Nu înțeleg!

Cred că Fratele Pustan a greșit și a ratat ocazia de a se comporta până la sfârșitul predicii ca un adevărat evanghelic.

Scriptura condamnă idolatria și închinarea la chipuri cioplite și pictate.
În cer nu vor intra închinătorii la idoli!"

VLADIMIR PUSTAN! UN SEMN… ECUMENIC AL COMPROMISULUI!

"Când am văzut pentru prima oară cum își face semnul crucii am crezut că nu văd bine. M-am gândit că l-a luat pe dinainte valul. O neatenție. Acum m-am uitat foarte bine. M-am mai uitat o dată. Și încă o dată. Și din nou. Am văzut bine? Urmăriți la 34:35 din videoclip-ul următor și spuneți-mi dacă m-am înșelat."

Nota: a se citi si comentariile de la articolele in cauza.

Oare ce ii deranjeaza pe acesti indivizi?
Crucea Lui Hristos!

O noutate? Nu prea.
Desi si-au pus cruci in si pe "casele de adunare", Biblii, ostilitatea lor fata de Crucea Lui Hristos ramane.
Oare de unde sau mai ales de la cine le vine aceasta ura?

Tema de gandire pentru cealalta categorie de ecumenisti ai nostri.

Totusi n-as fi crezut ca neoprotestantii au si ei "anti-ecumenistii" lor si mai ales ca dau dovada de aceeasi orbire ca si cei ai nostri ba chiar ceva in plus pentru indivizi care au prententii de facultati teologice (al doilea blog apartine unui pastor, primul nu stiu).

Despre pozitia "anti-ecumenistilor" nostri fata de par. Necula in numarul viitor.

Last edited by AlinB; 20.03.2012 at 15:13:20.
Reply With Quote