Citat:
În prealabil postat de Laura19
|
Nu eram ironic deloc- practic am intalnit niste materiale care mi-au atras atentia.
Mersi pentru link-uri.
Citat:
În prealabil postat de Laura19
@ stefan-florin Subscriu. Si eu am citit despre. Chestiile astea nu sunt incluse in manualele de istorie. Istorii sunt impartiti in doua grupe: cei care neaga existenta dacilor, cel putin dupa invazia romanilor dupa mintea lor dacii s-au evaporat, si care ii fac analfabeti si tigani, dar in schimb ridica in slavi romanii-cam ce face si gurvernul. Si a doua grupa, cea care nu prea e bagata in seama, incearca sa aduca la lumina mai multe cunostiinte despre daci. In Brasov s-au descoperit 7 asezari geto-dace. Jud.Brasov are si Cumidava. In sfarsit. Multi i-au partea romanilor ptr. ca au fost puternici, au fost un imperiu care a ramas in istorie, pe cand dacii sunt dati uitarii.
|
Adevarul e, dupa mine, ca istoria lumii este mereu scrisa in favoarea cuiva. Cine este acel cineva, care este favoarea lui, poate se stie, poate nu se stie. Cert e ca istoria lumii, in general nu prea este adevarata, ci mai degraba propragata numai intr-o directie anume. Ca noi ca romani, ca natie, am cazut undeva la mijloc si avem o gramada de probleme in sensul asta.... asta e o alta problema.