Subiect: Istoria noastra
View Single Post
Vechi 19.03.2012, 22:43:54
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Esti ironic?
Documentul din care am postat se numeste "Unitatia- Pagini din istoria Bisericii romanesti" de Pr. Prof. Dr. Mircea Pacurariu [36 de pagini]. Ce am postat este introducerea. Explica intai situatia Bisericii Ortodoxe in general ca sa se intelegea mult mai bine ce s-a intamplat in Transilvania si aparitia greo-catolicismului/ Biserica unita cu Roma.
O carte interesanta tot despre acelasi subiect:
Preot Profesor DUMITRU STANILOAE--UNIATISMUL DIN TRANSILVANIA-INCERCARE DE DEZBINARE A POPORULUI ROMAN
Nu eram ironic deloc- practic am intalnit niste materiale care mi-au atras atentia.
Mersi pentru link-uri.

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
@ stefan-florin Subscriu. Si eu am citit despre. Chestiile astea nu sunt incluse in manualele de istorie. Istorii sunt impartiti in doua grupe: cei care neaga existenta dacilor, cel putin dupa invazia romanilor dupa mintea lor dacii s-au evaporat, si care ii fac analfabeti si tigani, dar in schimb ridica in slavi romanii-cam ce face si gurvernul. Si a doua grupa, cea care nu prea e bagata in seama, incearca sa aduca la lumina mai multe cunostiinte despre daci. In Brasov s-au descoperit 7 asezari geto-dace. Jud.Brasov are si Cumidava. In sfarsit. Multi i-au partea romanilor ptr. ca au fost puternici, au fost un imperiu care a ramas in istorie, pe cand dacii sunt dati uitarii.
Adevarul e, dupa mine, ca istoria lumii este mereu scrisa in favoarea cuiva. Cine este acel cineva, care este favoarea lui, poate se stie, poate nu se stie. Cert e ca istoria lumii, in general nu prea este adevarata, ci mai degraba propragata numai intr-o directie anume. Ca noi ca romani, ca natie, am cazut undeva la mijloc si avem o gramada de probleme in sensul asta.... asta e o alta problema.