Nici eu nu am de gand sa denigrez dacia si daci.
Dar nu poti zice ca e 100% contributia lor ca azi suntem ortodocsi.
Suntem ortodocsi azi dupa parerea mea 80% datorita influentei Bizantului, si 20% Daciei.
Si dovada este tiparul cu peste 90% aratat in postul anterior. Nimeni nu neaga curajul marilor domnitori romani. Ti se pare ca il neg? Nu doar, nu dam cu pietre intr-un Imperiu care ne-a facut ortodocsi.
Tu daca te nasteai in Spania aveai sanse de 0,2% sa fii ortodoxa. Pe cand in Romania 85% sanse sa fii ortodoxa, in Grecia 97%.
Daca pretindem ca suntem popor ortodox, nu ne negam nici radacinile dacice, dar nici pe cele Romane de Rasarit, pt ca altfel suntem doar subiectivi. Datele si istoria zic alte lucruri. Daca negam radacina romana, atunci ne putem intoarce la radacinile dacice sa trecem inapoi la paganism, sa fim bravi si viteji fara nici o valoare in fata lui Dumnezeu.
Crezi ca polonezi nu au avut domnitori buni ca Mihai Viteazul pt noi? Dar credinta ortodoxa si catolica ne diferentiaza. Credinta a facut din Mihai Viteazul un Sfant ! Si el, ca si noi, ii datoram lui Dumnezeu ca ne-a binecuvantat tinutul prin Sf. Constantin cel Mare, care la randul lui prin Imperiul Roman de Rasarit avem noi azi Scumpele si Dragile noastre Icoane pictate in Biserica in stil bizantin, o Credinta Dreapta si Apostolica.