View Single Post
Vechi 15.03.2012, 10:39:45
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Cu adevarat, televizorul, poate fara a baga de seama, a devenit ca unul din "ochii" nostri. De fapt, noi am facut din el un asemenea "ochi". Televizorul nu ne poate mijloci intr-un chip sanatos contactul cu realitatea. Din contra, prin intermediul sau ne putem rupe de realitate, ajungand a ne raporta la ea in chip deformat.

Televizorul este asemenea unui combustibil care nu face altceva decat sa aprinda si sa intretina "focul" patimilor noastre. Daca gaseste in noi deja flacari, le face si mai mari, daca gaseste carbuni incinsi, reaprinde focul. Televizorul nu mai poate face nimic insa in omul in care focul patimilor este stins de "ploaia" lacrimilor pocaintei neincetate.
Adevarat, cand privim lumea prin "ochiul" televizorului, nu avem decat sa ne instrainam si mai mult de realitate.

Asa este, televizorul este nociv in functie de curatia inimii noastre.
Ma intreb insa, daca am avea o inima curata, am mai dori sa deschidem televizorul?!

Reply With Quote