Reproduc aici marturisirea unui fost carismatic, fan inrait al lui Benny Hinn si al altora ca el:
Prin anii 2000-2003 am condus o astfel de organizatie [penticostala] de tip "non-profit" americane.(fiind directorul ei admininstrativ)
Presedintele corporatiei impreuna cu directorul de finante invarteau milioane de dolari si se plangeau permanent in sedintele bordului directoral,
(erau 4 directori , 6 supervisori si inca vre-o 15 in "the board of trustees"), ca donatiile nu sunt suficiente sa acopere cheltuielile acelei institutii.
Directorul de finante insa era prietenul meu si aproape zilnic mergeam la diferite restaurante sa pranzim impreuna.
Discutam cu el mult despre profetiile biblice.
El mi-a aratat ce se intampla in organizatie si unde "dispar" sume imense de bani....
Intre 75-85% din donatii nu ajungeau la destinatiile pentru care au fost donate ci "dispareau" in aconturi private.
Presedintele corporatiei calatorea permanent in toata lumea,(Bahamas, Hawaii, Israel, Japonia, Brazilia etc), avand bilete la avion clasa 1-a, hotelurile cele mai scumpe, restaurantele cele mai scumpe, limuzine la scara.
Dar ce-i mai interesant este ca avea doua salarii unul cunoscut 250,000/yr si al doilea secret....
Directorul de finante mi-a spus ca in al doilea accont intrau sumele mari de bani.
I-am vizitat de cateva ori vila presedintelui si i-am vazut colectiile de arta, cumparate din toata lumea...Tablouri, sculpturi sau argintarie.
I-am spus ca acele opere de colectie valoreaza sute de mii sau poate milioane de dolari...
El s-a cam fastacit si ne-a spus ca sunt ....reproduceri.
Nu m-am putut abtine (eu insumi fiind colectionar de tablouri) si cand domnul presedinte era ocupat cu alti musafiri, am scos din buzunar o lupa mica speciala si am analizat din aproape cateva tablouri....
Erau originale si nu erau reproduceri.
Romanii sunt putin mai hoti decat americanii....asa ca ma intreb daca macar 10% din donatii ajung sa fie folosite pentru asa-zisa misiune.
----------------------------------------------------------------------
de ce le convine carismaticilor si penticostalilor ca exista acele manifestari bizare, cu bolborosiri si caderi pe spate, deoarece in felul asta atrag persoane doritoare de senzational, pe care-i fac cotizantii lor.
|