Înșelarea în medicină se înțelege mai bine prin studiul înșelării în creștinism 10
Iată și spusele Domnului nostru Iisus Hristos referitoare la cei ca Francisc:
Matei 7:15 Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
Matei 7:16 După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
Matei 7:17 Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
Matei 7:18 Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
Matei 7:19 Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
Matei 7:20 De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.
Matei 7:21 Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
Matei 7:22 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
Matei 7:23 Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.
Să vedem așadar din acest prooroc mincinos, Francisc de Assisi (îmbrăcat în hainele părute ale lui Hristos, prin stigmate, care de fapt, în înțelesul dat de papiști, sunt semne distincte ale lupilor răpitori), ce spini și mărăcini, ce roade demonice au ieșit, în cei mai apropiați ai lui, care îl urmează cel mai îndeaproape în duhul lui înșelat, adică tocmai ucenicilor și următorilor lui iubiți, (puii de lup răpitor) franciscanii, la numai 153 de ani de la tăierea și aruncarea lui în fruntea locului rezervat, pentru veșnicie, eresului papist.
Cităm din suportul de curs de la Formarea Statelor Medievale a Pr. Prof. Dr. Paul Brusanowski de la Facultatea de teologie din Sibiu, pag. 41:
„În 1379, călugării franciscani din Vicariatul Bosniei (o subdiviziune teritorială a Ordinului franciscan, înființată în anul 1340) primesc dreptul să înființeze mănăstiri în Serbia și Țara Românească. Doi ani mai târziu este restabilită episcopia catolică de la Curtea de Argeș și sunt numiți inchizitori pentru Armenia și Georgia, Grecia și Tartaria, Rusia, Țara Românească și Moldova.
Într-un singur an au fost convertiți (prin rebotezare) 400.000 de schismatici din Ungaria (din teritoriile supuse lui Ludovic cel Mare de Anjou). Datorită faptului că mijloacele violente folosite pentru obținerea acestor convertiri a provocat scandal chiar și în rândul nobililor catolici, vicarul franciscan al Bosniei, Bartolomeu de Alvena, a redactat o lucrare apologetică, explicând măsurile sale. În această lucrare, redactată în anii 1379-82, cerea punerea în practică a „unității religioase în Ungaria”. Considera că acei catolici care nu înțelegeau măsurile dure erau „simpli și nepăsători, detractori și bârfitori ai acestei sfinte acțiuni de curând începute de prea ilustrul domn rege al ungurilor..., anume cu privire la convertirea și botezarea acestor slavi și valahi care se află în regatul său”. Convertirile, arăta vicarul franciscan, erau necesare pe plan teologic și politic. Pe de o parte, mântuirea nu putea fi obținută decât în cadrul Bisericii Romane, în afara acesteia existând „eternă condamnare”. Pe de altă parte, misionarismul trebuia împletit cu brațul temporal al regelui, știut fiind faptul că Ștefan I cel Sfânt i-a convertit pe unguri {la papism, nn}„nu doar prin cuvinte, ci și prin sabie și războaie dure”. Astfel, Ludovic cel Mare era obligat să urmeze exemplul predecesorului său. Puterea lumească așadar, considera vicarul franciscan, a fost delegată regilor de Dumnezeu, cu sarcina de a-i aduce pe supuși la unitatea Bisericii. Acei conducători politici care nu-și urmau îndatoririle se făceau vinovați de un păcat extrem de grav, trebuind să fie destituiți. Mijloacele care trebuiau aplicate erau constrângerea, amenințarea cu expulzarea și condamnarea la moarte. Vicarul era conștient de faptul că cei convertiți nu erau sinceri, dar considera că fiii și nepoții lor vor fi buni creștini. Cel mai mare pericol îl constituia clerul ortodox, care trebuia pur și simplu exterminat sau expulzat.
Vicarul a atras atenția și asupra avantajelor politice ale convertirilor. Regatul se întărea la hotarele sale, iar supușii vor deveni mult mai fideli, dat fiind faptul că „niciodată nu vor putea fi fideli față de rege cei ce nu sunt fideli față de Dumnezeu”. Problema mare a regatului ungar era faptul că schismaticii „fac lucruri rele cu străinii (cum externis) de aceeași limbă și confesiune”. Desigur că în vizor erau slavii și românii din Ungaria, coalizați cu conaționalii și coreligionarii lor din afara Regatului ungar (adică din Țara Românească, Moldova, Serbia, Bulgaria, Lituania).
Ofensiva politică și religioasă a maghiarilor catolici a fost oprită de pericolul otoman apărut de la sud de Dunăre.”
Iarăși și iarăși, bieții români ortodocși trebuie să sufere experimentele teroriste ale fanatismului religios, care apare la început ca un miel dar se vădește apoi a fi balaur:
Apo 13:11 Și am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, și avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
Va urma cu răspunsul la întrebarea: a avut vreodată vreun sfânt autentic stigmate? Sau sunt semne clare de înșelare demonică?
Vă doresc tristețea cea strălucitoare a Postului Mare: adevărata pocăință:
Doamne ajută!
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 13.03.2012 at 04:22:31.
|