Citat:
2. pe mine m a jignit atitudinea ta atotstiutoare si faptul ca pui eticheta unui om fara si stii nimic despre el... nu sunt eu vinovat ca tu întelegi cum vrei ceea ce eu am scris... sau pt impresiile tale...
|
nu sunt atotstiitoare... dar ma bazez pe spusele unor oameni de incredere, dovezi, explicatii, etc..
ce s-ar fi intamplat daca Sfintii Apostoli si parinti n-ar fi fost la fel de siguri la Sfintele Sinoade Ecumenice? ce s-ar fi intamplat daca n-ar fi fost la fel de siguri in fata lui Arie, de exemplu? sau in fata iconoclastilor? "sunt SIGUR, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu", intelegi? e o marturisire a dreptei credinte... nu poti spune, ca si crestin, "probabil ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu, nu stiu sigur"....pur si simplu nu poti spune altceva decat adevarul... si nu din mandrie (nici nu vad care ar fi mandria), ci din dragostea fata de El si datoria de crestin de a marturisi adevarul si numai adevarul.
cat despre eticheta, imi pare rau, nu am intentia de a eticheta sau de a rastalmacii...
am spus chestia aia tocmai ca sa ma intelegi de ce cred asa si sa ma poti contrazice daca n-am dreptate. nu poti contrazice pe cineva daca nu stii ce gandeste, nu? am spus ca sa-mi intelegi punctul de vedere.
Citat:
totusi pot spune ca vad ecumenismul ca un dialog între confesiunile crestine care însa NU implica schimbarea învataturii de credinta proprie
|
asta e ideea... ca ei nu s-au oprit la dialog, ci au mers mai departe la "rugaciuni impreuna" si acceptarea binecuvantarilor altora (Sfintii Parinti numesc binecuvantarile ereticilor "nebunii" )