View Single Post
  #377  
Vechi 06.03.2012, 10:32:15
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Să mai încercăm odată explicația căci mai sus am făcut o presupunere greșită:

1. Avem axa1 cerească definită de polii cerești nord și sud în jurul căror poli se rotesc stelele din emisfera nordică și stelele din emisfera sudică nu știu dacă în același sens față de axă sau în sensuri contrare.
2. Axa2 a pământului sferic definită de polii pământului nord și sud.
3. Axa3 de rotație a pământului în jurul soarelui care trece prin soare și e perpendiculară pe cercul sau elipsa de rotație având soarele în centru sau în unul din focare.


Demonstrație:

Dacă axa1 nu coincide pe întreg anul cu axa2 atunci de nicăieri de pe pământ steaua polară nu arată nordul afară de punctele din planul determinat de cele două axe ce se intersectează, plan care intersectează sfera pământului rezultând un cerc ecuatorial. Și cum steaua polară arată nordul de oriunde de pe pământ, de pe toată sfera, cu abatere de 1 grad rezultă că e musai ca axele 1 și 2 să coincidă.

Dacă axele 1 și 2 coincid atunci rezultă că avem doar două axe axa1=axa2=axa12 și axa3.

Deci redefinim problema:

Avem axaNS de rotație a pământului ce coincide cu axa cerului formată de polul nord ceresc și cel sud ceresc și axa de rotație a pământului în jurul soareui ce trece prin soare adică axa3 de mai sus.

Să vedem dacă e posibil un astfel de model.

Pentru a exista anotimpuri și diferențe de lungime a zilei față de noapte, trebuie ca cele două axe ce toamna și primăvara sunt paralele să formeze unghiuri vara spre nord și iarna spre sud dacă noi ne aflăm în emisfera nordică.

Dacă axaNS ar avea același unghi cu axa3 pe toată perioada anului adică dacă am avea vară mereu în nord și iarnă în sud tot anul atunci:

Luînd steaua polară în observație ea ar descrie un cerc mic pe când polul sud ceresc ar descrie un cerc mare cu centrul pe axa3.

Sau dacă ar fi în nord mereu iarnă și în sud vară, tot anul atunci:

Steaua polară ar descrie un cerc mare și polul sud ceresc un cerc mic cu centrul în axa3.

Cum avem 4 anotimpuri pe perioada unui an înseamnă că cercul mic și cercul mare descris mai sus se transformă într-un ovoid cu axa3 trecând prin focarul mai aproape de extremitatea mai ascuțită.

Iar mișcarea stelei polare pe acel ovoid ar fi foarte înceată pe curba mică și foarte rapidă pe curba mare, iar stelele ce ar avea traiectorii fixe și circulare față de steaua polară ar avea acum dacă soarele ar fi reper și fix niște traiectorii ce rezultă în funcție de poziția lor la un momendat față de steaua polară și a stelei polare pe ovoid față de soare, deci ele față de soare ar avea mișcări cu atât mai accelerate cu cât se află mai la distanță de axa3. Iar acest lucru ne trimite la ideea de a avea stelele niște viteze diferite față de soare pe parcursul unui an variind foarte mult ca mărime deși de jos noi le vedem că într-un an se învârt pe cercuri concentrice. Ce rezultă de aici? Că pământul și stelele nu se pot învârti în jurul soarelui simultan căci apar viteze imense cu accelerări și încetiniri puternice la stelele din extremități și deci e musai că soarele se învârte în jurul axeiNS a pământului.

Acuma dacă soarele se învârte în jurul pământului glob străpuns de axaNS, pentru ca să avem anotimpuri atunci e musai ca soarele să se balanseze adică vara soarele să fie mai sus spre nord și iarna mai jos spre sud căci altfel nu avem zile mai lungi vara și nopți mai lungi iarna,

........... până aici e corect... (mai sus am susținut că e musai elipsă traiectoria soarelui care vara e mai sus spre N iar iarna mai jos spre S când defapt poate fi un cerc a cărui plan nu este perpendicular pe axa NS)

deci traiectoria lui nu poate să fie un cerc ecuatorial perpendicular pe axaNS în jurul pământului ci se va mișca într-un plan care face un unghi ascuțit cu axaNS iar pământul e musai să se rotească în jurul axei sale, axaNS, ca să avem zile și nopți în timp ce stelele și ele se rotesc pe cercuri concentrice în jurul aceleiași axeNS care trece prin polii cerești parcurgând anual cercuri complete.

Acest model pare corect întrucât explică ceea ce avem deocamdată:

-steaua polară arată nordul de oriunde e vizibilă de pe pământ
-în jurul polilor cerești N și S se învârt stelele păstrând semnele (cele din nord în jurul stelei polare iar cele din sud în jurul polului ceresc sud unde nu se vede că ar fi o stea)
-avem anotimpuri și zile mai scurte și zile mai lungi pe timpul unui an care se repetă an de an.
Demonstrația lui Kepler care arată că mișcarea stelelor apropiate (planetelor) în jurul soarelui se face pe traiectorii elipsoidice ne trimit la următorul model posibil explicaționist:

1.Pământul sferic este fixat pe axa cerească NS care coincide cu axa NS a pământului sferă, și el se rotește în jurul axei sale axa NS ca să avem zile și nopți și pentru ca steaua polară să arate nordul de oriunde de pe pământ de unde este vizibilă.
2.Stelele din emisfera nordică se rotesc în formațiune pe cercuri concentrice în jurul stelei polare iar cele din emisfera sudică în jurul polului ceresc sudic.
3.Soarele se rotește pe un cerc în jurul pământului iar planul acestui cerc face un unghi cu axa NS cerească și pământească pentru ca să avem zile mai lungi în nord, zile de vară în nord mai lungi respectiv mai scurte și de iarnă în sud.
4.Planetele adică stele apropiate ce se învârt în jurul soarelui, se rotesc pe traiectorii elipsoidice după cum a descris Kepler acele mișcări observate și notate de el.
5.Luna se rotește și ea în jurul pământului pe un cerc.

Cine vrea să demonstreze imposibilitatea existenței acestui model dedus până aici ca posibil din ceea ce s-a luat în considerare să continue demonstrația.

Eu însă cred în Scripturi și nu în acest model dedus ca posibil, deci cred că este așa cum am descris mai sus după cum este arătat la Facerea și după cum am primit ca dar priceperea întrucât mai sunt lucruri destule neluate în seamă care contrazic mai departe modelul cu pământul glob în centru sau pământul o planetă ce se rotește în jurul soarelui pe traiectorie eliptică având soarele în unul din focare.

Sunt multe argumente care contrazic toate modelele posibile și care susțin Adevărul descris în scripturi, sper să le descoperiți...

Last edited by vsovivi; 06.03.2012 at 12:07:31.