Ispitire
Voua vi s-a intamplat vreodata sa fiti ispititi sa nu aveti incredere in duhovnicul vostru, asa, fara un temei ? De exemplu sa-i dati un acatist, sau un sarindar cum se da acum, si sa va ganditi ca poate oricum nu-l citeste? Sa va ganditi ca poate nu se roaga cu adevarat, poate isi face doar meseria pentru bani, ca toata lumea...Si asta, repet, fara sa aveti macar un motiv de indoiala, ci pur si simplu, asa, gandindu-va ca asta fac toti oamenii la slujba lor, poate chiar dvs, cateodata... Si stiti ce e mai rau? Ca asta chiar nu poti sa te duci sa-i spui la spovedanie "stii parinte ce pacat am facut? Te-am banuit pe matale ca nu-ti faci treaba..." Cum mai sunt unii care-ti spun verde-n fata "la inceput nu mi-a placut de tine" sau "nu mi-ai inspirat incredere de la inceput.."sau mai rau "am avut incredere in tine si m-ai dezamagit".
Sper sa-mi iasa din cap prostiile astea, ca eu chiar vreau sa am incredere in parintele meu, si sa ma ierte Dumenzeu pentru ratacire....E bine stiut ca in viata ai parte de ceea ce meriti...
Si apropo de asta, mai am o temere : daca ne vom muta departe, nu oricum va trebui sa merg la alta biserica si chiar la alt duhovnic? Poate n-o sa-mi placa nicaieri ca acum si nici n-o s ma mai duc. Lumea spune ca nu te duci la biserica pentru popa si pt anturaj; de asemeni mai spune ca Dumnezeu mai "schimba" oamenii din viata ta, ii inlocuieste cu altii dupa nevoile tale, dar oare se aplica si in cazul duhovnicului?
|