Citat:
În prealabil postat de ToaderValentin
Mulțumesc pentru răspuns dar..nuștiu cum să explic, Sfânta Treime știu ca e nedespărțită cum Iisus era pe pământ și Tatăl ceresc in ceruri? Dacă e nedespărțită înseamna că în Iisus era și Tatăl și Duhul Sfânt. Nuștiu iertați-mă doar aduceți-mă pe o cale dreaptă de înțelegere.
|
Cu mare drag. Cred ca in fond si la urma urmei, aceasta este o taina de nepriceput pentru mintea noastra. Ceea ce cunoastem insa din textul Sfintei Scripturi e ca Dumnezeu Intreit este Unul: este vorba despre natura trinitara a Dumnezeului Unic.
V-as putea da o comparatie pe care un PreaSfintit episcop ortodox a rostit-o la cuvantul de invatatura din vremea liturghiei. Cu ce oare am putea asemana formele diferite de manifestare a lui Dumnezeu - Tatal, Fiul si Sfantul Duh - pastrand in continuare convingerea ca aceeasi natura dumnezeiasca se regaseste in fiecare dintre cele 3 Persoane? Fara numai cu apa. Daca ploua, apa e in stare lichida. Apoi e cald si se evapora. Cand vine viscolul, ingheata. Au doara fluviile si oceanele de apa lichida, intinderile de nori (de apa in stare gazoasa) si gheturile solide ale Antarcticii - desi au 3 forme atat de radical diferite de existenta fizica, nu sunt ele in fond aceeasi substanta: apa?
Domnul fie laudat!