O hotărâre în această privință este, într-adevăr, greu de luat. Culegând toate florile de pe o suprafață oarecare, ceea ce obții este un maldăr. Lăsând buruienile la locul lor, adică pe pământ, alegi un buchet. Din buchet, elimini florile care au parfum, dar nu destulă strălucire. Altele au multă strălucire, dar parcă sunt cumva țepoase. Sunt flori cu sevă sănătoasă și abundentă, dar care îți lasă în nări un gust amar. Eliminându-le pe toate acestea, ceea ce rămâne este, încă, un buchet. Acuma e greu de ales, fiindcă au rămas florile care au și parfum, și strălucire. Nici țepi nu au. Sunt suculente și lasă gust bun. Dar una e albă, alta roșie, alta galbenă, pe care să o alegi ? A rămas numai criteriul culorii și îți amintești de dictonul părinților noștri romani: "de gustibus et coloribus..."
Așadar, postarea cea mai bună, după părerea mea, aceasta este:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...371#post424371 Este ziditoare, este înalt elaborată, este originală și cu autentică rădăcină creștină în același timp. Are farmec și miez. Ornate florale, dar și nectarul care era hrana zeilor ce le dădea nemurirea. Are de toate. Adică, Îl are pe Dumnezeu, care este totul în toate.
P.S.: Felicitări pentru ideea de "întoacere a întrebării spre expeditor". Este modul diplomatic de a încheia răspunul la o întrebare, chestia asta am citit într-un manual despre protocolul diplomatic. Sunt uimitor de multe lucruri deștepte în cărțile după care se pregătesc diplomații !