View Single Post
Vechi 20.02.2012, 16:22:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Care este până la urmă scopul acestui thread ?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=127

Scopul este să arate celorlalți că este posibil un model al Pămîntului plat, model susținut de mii de ani de majoritatea civilizațiilor străvechi și combătut începînd cu relativ puțin timp în urmă. Mai apoi, am ținut să arăt că există destul de mulți oameni care susțin și cred acestui model al PP, cu argumente competente, cu hărți și cu contraargumente către majoritatea care acceptă modelul PS.

Această variantă a PP este la prima vedere o glumă, dar investigată în detaliu dă de gîndit cel puțin.

Sfinții Părinți au încurajat citirea literală a Scripturilor, din care se desprinde ideea unui Pămînt static, iar a Soarelui și Lunii în mișcare. Plat sau sferic rămîne de văzut, dar ceea ce scrie în Biblie NU are nici o legătură cu prezentarea sistemului solar pe care am învățat-o la școală. Ceea ce mi-a dat iarăși de gîndit.

Eu merg pe ideea de PP deoarece există cel puțin un verset în Biblie care arată acest lucru: "Și suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărățiile lumii." De ce a fost nevoie să meargă Iisus pe un munte înalt pentru a vedea toate împărățiile Pămîntului? Pentru că Pămîntul este plat, de aia.

Ascultați Noul Testament ortodox online.