Citat:
În prealabil postat de AndreiB
oameni placuti inaintea lui Dumnezeu vor fi pina in ultima zi. Sfinti ascunsi in lume si in pustie. Dar nu asta trebuie sa ne intereseze pe noi, ci doar cum sa ne mintuim. atit.
Am vazut, cu vreo 2 luni in urma, la Moastele Sfintei Paraschiva, un barbat care parea rupt de lume. Traia in lumea lui, pur si simplu.
|
sunt intru totul de acord cu tine andrei,eu sunt de parere ca daca aflam calea mantuirii noastre de la duhovnic prin sfaturile lui ,si ne da canonul care trebuie sa-l facem spre mantuirea noastra ,ne face sa intelegem ce avem de facut pt mantuire atunci nu inteleg ce trebuinta avem de acesti oameni sfinti,intr-adevar cd e o problema delicata si duhovnicul iti spune ca trebuie sa te duci dupa sfat atunci trebuie sa mergi dar dupa acei oameni cu viata sfanta care sunt cunoscuti de lume ,nu are rost sa ii cautam pe aceia din pustiuri caci nu vom da de ei.Ma gandesc eu ,de ce sa alergam la aceia cu viata sfanta din pustiuri daca Domnul ne arata tot oameni sfinti dar care dau sfaturi si vine lumea special pt ei .la aceia eu consider ca trebuie sa mergem.ceilalti asa a fost voia Domnului sa stea ascunsi de lume .
referitor la ce spuneai tu andrei ca ai vazut acel barbat rupt de lume,si eu am vazut odata la antim un om care nu-l cunosteam dar care mi-a atras atentia , i se citea duhovnicia pe fata ,la prima vedere eram sigura ca e preot ,dar cand mi-a zis sotul meu care cunostea pe acel om indeaproape ca nu e preot dar e un f bun crestin ,at mi-am dat seama de acel lucru de care zicea si andrei faptul ca i se citeste duhovnicia pe fata oamenilor ,pacea lor .