View Single Post
Vechi 15.02.2012, 19:54:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Eu am scris ceea ce am citit, si am inteles din Biblie. Iata sursa intelegerii mele.

Acum iata ceea ce ai inteles tu:
Deci, care este sursa ta?
Cum am spus in mesajele precedente, sursa invataturii ortodoxe e ceea ce nu au inteles neoprotestantii din Sfanta Scriptura sau ceea ce au lasat deoparte, luand doar ceea ce era conform cu doctrina lor.
Intelegerea ta se bazeaza pe ceea ce ai auzit la penticostali, intelegerea mea se bazeaza pe invatatura BO. La ortodocsi sfintii au aceasta talmacire, daca nu stiai (ma indoiesc ca mai marii v-au spus) cultul penticostal a fost fondat la inceputul sec. XX de un pastor care apoi a fost acuzat de homosexualitate si exclus chiar din cultul pe care l-a fondat. Tot in surse neoprotestante (nu ortodoxe) am gasit si ce parere aveau la inceput membrii altor culte protestante din America, ii comparau pe penticostali cu manifestarile demonice.

In Sfanta Scriptura cand e vorba de primirea Duhului Sfant e vorba de har, de aceasta energie necreata. Noi nu putem primi chiar pe Duhul Sfant, pentru ca devenim dumnezei si noi, la fel ca Sfanta Treime. Asadar Apostolii au primit la Cincizecime harul Duhului Sfant, prin punerea mainilor transmiteau harul, tot timpul e vorba de har. La fel la luminarea la fata a lui Iisus.
Reply With Quote