View Single Post
Vechi 14.02.2012, 20:28:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
am pus o intrebare mai demult, cand activam pe forumul catolic, daca Duhul sfant produce acele manifestari in cadrul catolicismului carismatic fiind recunoscute de papa ca autentice, de ce nu le regasim in toate congregatiile catolice? si de ce au aparut relativ recent, pana acum in BC nu exista Duhul sfant? Adica, logica imi spune, ori sunt de la Domnul aceste manifestari si atunci trebuie imbratisate de toti catolicii, ori nu sunt de la Domnul si atunci majoritatea catolicilor trebuie sa se delimiteze de ele!
Domnule, papa nu are cum sa recunoasca faptul ca nu stiu ce manifestare particulara a unui om ar purcede de la Duhul Sfint. Papa a aprobat miscarea de reinoire carismatica, iar asta inseamna cu totul si cu totul altceva.
Va tot cramponati de nu stiu ce manifestari, cind v-am mai spus ca miscarea de reinoire carismatica nu are legatura cu aceste manifestari sau vorbitul in limbi.

Apoi, de unde ati scos-o ca toti catolicii trebuie sa imbratiseze nu stiu ce manifestari care sint de la Duhul Sfint? Tocmai asta ne invata miscarea de reinoire carismatica: ca fiecare dintre noi a fost creat pentru a face un lucru individual pe pamint. Iar prin acel lucru (caruia i se mai spune si carisma, sau har), fiecare om Il poate sluji cel mai bine pe Dumnezeu. Asa ca, daca un membru al acestei miscari, de exemplu, simte chemarea de a se face doctor, iar pentru asta chiar se inscrie la Facultatea de Medicina, devine doctor si incearca sa-L urmeze si sa-L slujeasca pe Domnul practicind aceasta meserie, si e evident ca e un doctor cu har si daruire care face mult bine aproapelui, eu nu il voi urma niciodata pe acel om. Pentru ca mi se face rau cind vad singe si chiar lesin. Este evident ca eu nu pot fi doctor, insa trebuie sa-mi gasesc carisma pentru care Dumnezeu m-a creat astfel incit sa-I aduc slava Domnului prin viata mea. Iar gasirea acestei carisme ne ajuta sa fim niste slujitori plini de entuziasm si daruire, nu niste oameni anosti si plictisiti de viata noastra.