View Single Post
Vechi 12.02.2012, 22:37:33
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Harul (gr. haris) este nici mai mult nici mai putin decat "BunaVoia", "Darul" de buna voie - nemeritat al lui Dumnezeu pentru om.

"Prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)

"...cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi." (Rom.5:15)

El S-a dat pe Sine pentru a te mantui pe tine si pe mine, Cataline. Nici unul din noi nu a meritat asa jertfa... Fiul lui Dumnezeu. Si totusi, in nemasurata sa iubire El a hotarat sa ne faca acest Dar nemeritat. Hristos.

"Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar." (Ioan1:14)

"Caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos." (Ioan.1:17)

Eu am scris ceea ce am citit, si am inteles din Biblie. Iata sursa intelegerii mele.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Acum iata ceea ce ai inteles tu:

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iata adevarul: harul este o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu. ... Cum am primit harul? Prin limbile de foc trimise Apostolilor. Apoi Apostolii au transmis mai departe harul celor botezati, prin punerea mainilor. La inceput primirea harului se manifesta prin vorbirea in limbi a celui ce primea harul. Azi primirea harului se face prin Taina Mirungerii, de care neoprotestantii nu au auzit. Pentru neoprotestanti e o notiune filozofica de care au auzit citind in Sfanta Scriptura. Ortodocsii sunt madulare ale lui Hristos prin acest har pe care il primesc la Mirungere si apoi prin celelalte Taine, in special Sfanta Impartasanie. Noi nu avem doar o filozofie crestina, ci ortodoxia spune de indumnezeirea prin har.
Deci, care este sursa ta?
Reply With Quote