Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Mi se pare normal ca preotul respectiv sa faca mai intai evanghelizarea celui pe care il are in "turma" ca nu cumva sa il piarda. Mi se pare normal ca preotul respectiv sa se ocupe de sfintirea si mantuirea celor pe care ii are sub pastoratie.
|
Si mie mi se pare la fel de normal. Dar aceasta nu se poate numi ca BO face lucrare de misiune in alte tari, ci doar lucrare de pastoratie pentru propriile oi.
Un singur preot nu poate face prea multe. Atunci cine va face? Caci mirenii sunt invatati ca preotul trebuie sa faca totul, iar ei doar sa beneficieze.
Exista vreun organism care se ocupa cu ducerea ortodoxiei in lume? Exista vreo viziune in acest sens, vreun plan de lucrare?
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Asa zisa diplomatie, si toleranta, care in fapt e ipocrizie (lupi in piele de oaie), nu schimba adevarul. Ar fi si absurd sa fie altfel: Fiecare confesiune si denominatiune sustine ca detine adevarata credinta. Ca e singura e la mintea cocosului. Nu se poate ca unii sa spuna ca painea si vinul se transforma real in Trupul si Sangele Domnului sau si altii ca e doar un simbol, sau ca se transforma aparent si sa aiba toti dreptate. A avea adevarata credinta implicit presupune ca e singura.
|
Eu cred ca doar incerci sa schimbi subiectul. Vorbim si despre euharistie pe subiectul respectiv, daca vrei. Aici altceva ne doare.