eu stii de ce m-am ingrozit aseara cand am auzit ca defapt se sustinea in cartea respectiva ca Domnul Iisus ar fi lasat biserica in grija Mariei Magdalena, si ca sfiintzii apostoli sau mai tarziu adunarile preotzesti au luat hotararea ca biserica sa fie randuita altfel, e clar ca este o diversiune sa starneasca valva, dar iarasi este foarte clar ca si Mariei din Migdala, in mod normal, domnul Iisus precis I-a ridicat o sfanta biserica, si pare-se ca prin Frantza pe undeva, dar ce zic eu sfanta biserica, deoarece i-a ridicat mult mai mult, daca ne gandim ca este printre putinele care desi a pacatuit mult si i s-a iertat mult, fiindca a iubit mult, a ramas sa-l urmeze pe Cristos si pe apostoli facand parte din comunitatea lor de inceput, deci ce onoare mai mare de pe lume, decat sa fie pomenita in fiecare carte... sfanta. Deci si acest Brown, are pe undeva dreptate... in starnirile lui necuvincioase... dar pe mine m-a indurerat mai mult ipocrizenia mea, ca daca ar fi fost asha, ce, nu ar fi avut voie sa-i lase biserica ei? dar sunt cartzi laice, si suporta hartia... asha cum o suporta pe "Dosia" alias doamna Pipidi, asha il suporta si pe Brown, de parca Biserica s-ar lasa moshtenire cuiva... si poate ca se si lasa, si parca-l vad pe Sadoveanu scriind, si-l aud interpretand pe Calboreanu, sau Vraca, sau Cozorici in filmul cu Stefan cel Mare... se lasa desigur ca mostenire... ca si Moldova:
Urmasilor, urmasilor nostrii, in veacul vecilor... :cool:
Caci se zice in piesa:
Moldova nu e a mea, si nici a voastra...
ci a stranepotilor nepotzeilor nostrii :D...
rog iarasi a se ierta, deraierea... si ilaritatea starnita eventual...
|