View Single Post
Vechi 09.02.2012, 11:40:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Asta e si problema mea. Din pacate nu am gasit un raspuns.
Răspunsul îl puteți găsi în învățătura Domnului nostru.

Cum imi voi educa eu copiii? Daca eu ii insuflu copilului cele corecte, dar lumea de afara e diferita cum se va integra in societate? Nu va fi izolat? Nu vor aparea tulburari de personalitate fiind diferit si posibil respins de ceilalti? [/quote]

Noi credem că cei buni sunt răsplătiți, iar cei răi sunt pedepsiți. Această credință are două laturi: una pur spirituală, metafizică, în care răsplata, respectiv pedeapsa se referă la starea sufletelor (și, în final, și trupurilor) după moarte. Dar cealaltă este latura temporală: drepții își preimesc răsplata, iar răii pedeapsa, de regulă, încă din lumea aceasta. Uneori mai târziu decât am vrea, alteori altfel decât ne-am aștepta, fiindcă Cel care împarte dreptatea ne excede atât în răbdare, cât și în imaginație.

Dar, mai devreme sau mai târziu, drepții își primesc răsplata, iar răii pedeapsa în lumea temporală. Legea lui Dumnezeu are, printre altele, următoarele două însușiri care o fac diferită de legea oamenilor:
1) este simplă. Oricine, chiar și un corigent de la Școala Ajutătoare, are capabilitatea de a pricepe Legea lui Dumnezeu. A se compara cu legile tot mai absconse, mai lungi și mai încâlcite care apar în zilele noastre. Acestea aproape că nu mai sunt legi ale oamenilor, ci legi ale avocaților, din moment ce trebuie să fie cineva avocat ca să le priceapă.

2) legea lui Dumnezeu protejează. Un tânăr pacient de al meu va muri curând, la doar 34 de ani. SIDA. Ce a făcut el rău, ce a făcut ca să merite o astfel de pedeapsă temporală ? Un fleac: a încălcat Legea lui Dumnezeu, articolul cu privire la curăția trupească. Scris este: "plata păcatului este moartea", iar, până la avea un complicat înțeles metafizic, acest verset are, uneori, un înțeles foarte propriu.

Izolat ? Respins de ceilalți ? Va fi, de zeci de ori. Este sluga mai presus decât Stăpânul ? "Și pe voi vă vor batjocori" ne avertizează Stăpânul nostru. Da, numai că acel context în care El spune asta este contextul Fericirilor.

Într-o excepțională postare, un utilizator al forumului care a ales, să sperăm doar pentru o perioadă, tăcerea, ne spune că sunt două lumi: a celor cu Dumnezeu și a celorlalți sau "lumea" pur și simplu. Dumnezeul nostru ne cheamă să nu fim ai lumii. Dar să fim în lume, ca fermentul în aluat.

Lăudat fie Domnul !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote