View Single Post
Vechi 08.02.2012, 22:50:38
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu am nimic de adăugat decât că informația despre "robele de înălțare cumpărate de la Miller" este foarte departe de adevăr. Cum de altfel și cealaltă informație legată de "recalculări" până a murit. În rest, cam așa au stat lucrurile...
asta am inteles ca s-a intamplat. acum ca am verificat,de fapt, era:si a continuat sa astepte venirea Mantuitorului pana cand a murit,nu a continuat sa dea date.desi a fost cel putin o recalculare.

March 21, 1844 passed without incident, but the majority of Millerites maintained their faith.

Further discussion and study resulted in the brief adoption of a new date—April 18, 1844—one based on the Karaite Jewish calendar (as opposed to the Rabbinic calendar).[2] Like the previous date, April 18 passed without Christ's return.

De asemenea,
The true Millerites prepared with their usual thoroughness. Many families bought ascension robes (sold by Miller) and waited in carefully dug family graves.
Aceste informatii le-am gasit intr-o varientate de surse,nu pot verifica autenticitatea lor, dar faptul ca exista,cu o referinta(putin vaga) si intr-unul din ziarele vremii, eu cred ca e posibil sa fie adevarat.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar nici măcar baptiștii din America acelui secol nu pot fi trași la răspundere pentru ce s-a întâmplat atunci, mișcarea lui Miller fiind o mișcare interconfesională din care făceau parte baptiști, metodiști, episcopalieni, anglicani, chiar catolici (posibil și ortodocși).
putin probabil.ortodoxia din America a venit pe calea rusilor din Alaska,deci in partea cealalta a tarii.