Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
V-am adus in discutie 2 categorii oameni, de medici de trup si suflet , in care exista harul lui Dumnezeu ca in toti ceilalti confrati ai lor sau poate diferit , v-am intrebat despre posibilitatea de a-i discrimina sau nu pe unii in functie de altii sau a-i baga pe toti in aceiasi oala si implicit de a cadea noi in pacat sau nu !
Ma repet , nu vorbesc despre sfinti , iar in cazul medicilor de trup, pt o intelegere mai buna , sau nu, va rog sa va ginditi la maladia cancerului si in functie de aceasta sa va exprimati , este cel mai elocvent caz.
Deci, cum facem ? Ce intelegere sa avem si ce atitudine ?
|
Filozofometru meu indică valori ridicate în postarea ta. Cred că n-am înțeles nimic, dar nu este din cauza ta. Dacă-i vorba de doctor de trup, eu cred că nu e nici un păcat să-l alegi p-acela care-ți convine. Poate că e destulă de fină puntea între a defăima un medic, și a te uita la el doar din perspectiva pregătirii lui profesionale. Dar cred că este o bătaie prea mare de cap asta.
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
|