View Single Post
Vechi 06.02.2012, 22:17:04
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Genul asta de concerte reflecta starea actuala a societatii. Cand exista probleme de rasism, imediat apar scenete cu albul + negrul+ asiaticul dandu-si mana, cantand despre pace si fraternitate. Azi sunt de actualitate conflictele religioase, auzim tot mai des de persecutii indreptate impotriva unor comunitati religioase. Cred ca s-a dorit promovarea intelegerii intre oameni, iar intoleranta religioasa sa ramana la nivelul teologic,nu faci rabat de la crezul tau, nu manifestata fata de oamenii cu alte conceptii religioase.

Oamenii se vor uni in rugaciune, atunci cand simt ca trebuie sa o faca, caci e imposibil sa nu ne fi rugat pentru cineva aflat in suferinta, la necaz sau sa fi mers la o inmormantare, chiar daca persoana respectiva n-a fost ortodoxa. Este firesc sa o faci, doar e aproapele tau. Toata lumea n-a uitat de japonezi si de suferintele lor, n-a contat ce religie au, s-au rugat pentru ei in primavara asta, fiecare in legea lui. Insa sa ajungi sa regizezi rugaciunea, sa faci dintr-un gest natural o serata organizata, mi se pare exagerat. Imi aduce aminte de scoala, cand mergeam cu clasa la teatru. Te roade curiozitatea sa vezi ce se intampla la musulmani, budisti,evrei sau alte culte? Vino la serata 5 in 1 :) Bineinteles ca ortodocsii vor fi priviti ca "oaia neagra", care nu vrea sa participe, insa personal mi se pare o sarada, la care e bine sa ne pastram ca spectatori, nu actori.

Mi-am adus aminte de o intamplare din timpul manifestatilor din piata Tahir, Egipt. In mijlocul protestelor, coptii au facut perimetru in jurul musulmanilor, care si-au spus rugaciunea acolo, in strada, la ora lor fixa, ca nu cumva acestia sa fie deranjati sau raniti in timpul rugaciunii, fiind prosternati si practic nevazand ce se intampla in jur. Gestul acela a facut mai mult decat orice rugaciune comuna organizata la data fixa pentru a spune ce frumos fraternizam noi.
Canoanele sunt clare si neinterpretabile: rugaciunea impreuna cu ereticii este interzisa. Ca noi, ca buni crestini, ne putem ruga pentru binele celor cazuti de la dreapta credinta si pentru indreptarea lor e cu totul altceva. Miscarea ecumenista este eretica. Si participarea la ea ne face si pe noi eretici. Nu exista jumatati de masura. Si nu putem scuza, sub masca tolerantei, pangarirea credintei adevarate asociindu-o cu ceea ce este uraciune in fata lui Dumnezeu. Asa zisa toleranta si toate religiile care promoveaza iubirea intre oameni vin de la Dumnezeu este prefatarea platformei cu care va "candida" Antihristul. Asta inainte de a incerca sa ne convinga ca toti suntem de fapt dumnezei. Si nu e nici o aberatie in afirmata acesta.