Practic ei au pus la conducere acele guverne, prin vot, asa cum am facut-o si noi.
Politic, juridic, moral, ia-o cum vrei, sunt responsabili pentru deciziile acelor guverne.
Ba se vede. Ca la bugetul actual, daca politicianul roman isi punea problema ca trebuie sa renunte ori la hotie ori la a mai plati pensiile romanilor si salariile butetarilor, ghici ce alegeau?
Asa cu imprumutul, pot sa fure in continuare la aceleasi cote si sa plateasca pensiile si bugetarii.
Pentru ca nu putem renunta la coruptie si politica nu se face decat pe bani grei.
Trebuie multi bani pentru a urni prostimea intr-o directie politica anume.
Televiziune, afise electorale, reclama, intalniri si nu in ultimul rand agitatorul de jos, formatorul de opinii care manipuleaza un grup intr-o directie sau alta.
Stiu de exemplu o profesoara care in schimbul propagandei pro-PSD purtata la ea in scoala, si cand spun propaganda nu ma refer la a umbla cu trandafirasul in piept si afisul lipit in spate ci manipulari subtile de opinie, a primit un apartament (de la primarie, consiliul local - nu stiu cine gestioneaza fondurile astea) la un pret de nimic.
Acum poti sa te intrebi unde au disparut toate spatiile comerciale, hotelurile, fabricile, cine si de ce
suge de bani companii publice mai presus de lege si cu asistenta directa a guvernantilor.
Raspunsul il gasesti putin mai sus.