Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Nu cred ca ai inteles intru totul mesajul meu. Eu nu am incercat decat sa scot in evidenta ca ambii parinti sunt doi stalpi a credintei crestine ortodoxe contemporane si nu suntem noi in masura sa-i judecam, iar galceva de pe aici nu este altceva decat un lucru necurat. Nu cred ca este cazul sa vorbim de "fanatism" sau altele.
|
m-ar bucura sa citesti cu atentie ce am scris,si vei vedea ca nu este ceva in plus;totul face referire la nelamurirea ta,daca este o diferenta intre cei doi cuviosi ; problema este ca eu postez esentialul ,de aceea nu prea m-au inteles multi de pe forum,pentru ca eu raspund nu numai la intrebarea postata,ci la toate nelamuririle din cercul subiectului,de aceea eu aici am aratat cum sa intelegem,verificam daca il putem cinsti si cum sa ascultam invataturile acestuia dupa trecerea prin prisma Harului Duhului Sfant dupa cum am postat in comentariul anterior;referitor la judecata,nu trbuie sa judecam pe nimeni,dar trebiuie sa ascultam punandule in practica,invataturile Sfintilor Parinti care ne invata sa cercetam inainte , ba chiar si duhovnicul cand nil alegem,trebuie sa-l cercetam cu atentie ca sa ne fie spre mantuire,iar nu spre pierzare,la fel si la comentariile mele .
totul in lumea aceasta,se pune pe o baza,de la spiritual la material,de aceea trebuie sa stim sa alegem baza si sa o folosim mereu .