View Single Post
Vechi 05.02.2012, 03:32:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Domnule Alin,

Imi pare rau, dar judecata prezentata de dumneavostra este evident stramba.

Sper sa sesizati ridicolul acesteia:

Daca omoram animale din necesitate nutritionala ce ne impiedica sa nu omoram orice forma de viata animala - inclusiv caini? Poate extindem rationamentul si la oameni, de ce nu? Genomul uman difera doar cu 1,06% fata de cel al cimpanzeilor.

Daca mancati carne de catel - sunteti absolvit moral - din punctul meu de vedere. Aveti voie sa dati iama in patrupede si sa va procurati proteinele. Puteti fi de inteles.

In cazul accidentelor o repet, si sper sa intelegeti, ca vina o detin persoanele iresponsabile care trebuie trase la raspundere conform legii. Cainii violenti - irecuperabili, turbati care reprezinta un pericol iminent trebuie sa fie eutanasiati.
Sper si tu sa sa sesizezi ridicolul argumentatiei.
1. Era vorba de utilitarism.
Daca poti ucide un animal avand ca motiv o simpla preferinta alimentara, siguranta personala ar fi mai prejos?

2. Lipseste cu desavarsire din argumentele tale problema care constitutie tocmai subiectul topicului: cainii vagabonzi.
Nu au stapani care sa raspunda pentru ei si sunt o problema de siguranta fizica, nu o preferinta alimentara.

Citat:
Da, recunosc ca o parte din dezvoltarea mea afectiva o datorez si cateilor.
Pentru cea intelectuala, ce scuza ai?

Citat:
Daca ma deplangeti pt aceasta, trebuie sa va deplang si eu pentru ca nu ati cunoscut un aspect delicat al realitatii - afectiunea pe care o poate oferi un catel.
Spuneti asta celor care afectiunea "cateilor" vagabonzi i-a costat sanatatea sau viata.
Reply With Quote