Citat:
Soluția ar putea fi îmbinarea celor două. Din faptul că sunt(em) contra avortului nu rezultă că suntem împotriva responsabilizării, a educației. Din contră. Normal că nu e de ajuns să interzici avortul. Iar Biserica vorbește foarte mult despre responsabilitatea creșterii copiilor.
|
Da, pentru ca stim cat de bine sta BOR la "imbinarea" propriului punct de vedere cu alte puncte de vedere, mai ales cand ele vin din sfera umanist - rationala:)
Da, Biserica vorbeste despre responsabilitate. Sigur. Stiu si cum o face. Eram in liceu cand a venit popa la ora de religie si a discutat despre sex. Pe scurt, s-au explicat urmatoarele:
1. Sexul e urat si murdar
2. Chiar daca e urat si murdar, trebuie sa se intample intr-o casnicie. In nici un caz pana la nunta.
3. Cand se intampla intr-o casnicie, nu trebuie cumva sa va placa, si trebuie sa se intample doar in scopul procreerii, nu pentru placere.
4. Mijloacele contraceptive vin de la Satana si drept urmare, sunt strict interzise
A intrebat o colega despre ce se intampla cu viata sexuala dupa ce cuplul nu mai vrea sa aiba copii, si a fost afurisita direct, ca nu e dupa ea daca o sa aiba copii sau nu, Dumnezeu hotaraste.
Deci, asta e abordarea Bisericii cand e vorba de sex? Si crezi ca va avea vreun rezultat? Dream on...
Sau crezi ca o sa accepte sa vina cineva de la Crucea Rosie sa le vorbeasca la copii despre contraceptie, boli transmisibile sexual, etc?
Si nu imi spune ca asta vreti, pentru ca pe alt thread, unde se discuta tot de avort (cred), nu am gasit un singur crestin care sa fie de acord ca educatia sexuala in scoli ar putea macar sa aiba o sansa sa rezolve ceva. Toti il luasera pe NU in brate (speriati ca daca le vorbim copiilor despre sex, or sa inceapa sa faca sex - cumva nu le-a dat prin cap ca toti copiii aia avortati tot de aia au aparut, ca nu au fost conceptii imaculate), si asta a fost. Nu au contat argumentele, nu au contat exemplele din alte tari unde situatia s-a inbunatatit dupa introducerea educatiei sexuale in scoli (si s-au inrautatit sau au ramas le fel cand s-a mers pe educatie bazata pe abstinenta).
Atata timp cate veti accepta sa ganditi doar in limitele impuse de dogma, inseamna doar ca acceptati ca altii sa gandeasca pentru voi.