View Single Post
Vechi 04.02.2012, 12:59:54
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce ne luati intotdeauna "de sus"? :)
Nu am facut niciodata asa ceva. Sunt crestin. Nu m-as mandri niciodata inaintea nimanui.
"Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar celor smeriti le da har." (1 Petru 5:5)

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Prin Scriptura ajungem la Biserica si prin Biserica la Scriptura deoarece Biserica a identificat Scriptura , care s-a nascut din unitatea credintei ei.
Aceasta afirmatie a dumneavoastra este usor ambigua, scolastica. Daca vorbiti de la dumneavoastra atunci imi rezerv dreptul sa nu va cred. Eu cand scriu nu filozofez.

Hristos spune ce este Sf.Scriptura, tot El spune ce este biserica.

(1) Biserica (in gr. ekklesia = ἐκ din, de la și un derivat καλέω afara) reprezinta totalitatea oamenilor chemati de Dumnezeu.
"...nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu i-a fost dat de Tatal Meu." (Ioan.6:65)"
Toti cei chemati, toti aceia care au raspuns chemarii Lui, care sunt uniti in Numele Lui si care se pun la dispozitia Lui, toti acestia reprezinta Biserica lui Hristos. Hristos Isi zideste biserica Lui.
Este scris: "...tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea..." (Mat.16:18)

Noi, biserica, cei chemati de El, nu ne aproiem de Dumnezeu decat prin Hristos. Nu prin Maica Lui, nu prin biserica Lui (devreme ce toti reprezentam biserica cum am putea unul prin altul), nu prin Sf.Vasile Cel Mare ale carui slujbe le savarsim, nu prin botez... Nu, nu nu! Numai prin Hristos.
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. "(Ioan.14:6)

------------------------------------------------------------

(2) Sf. Scriptura nu s-a nascut "din unitatea credintei bisericii", cum ati pomenit mai sus. Cuvantul lui Dumnezeu este al lui Dumnezeu. El a fost inspirat in om si a fost lasat pentru om spre sfintirea lui prin primire si pazire. Cuvantul acesta are autoritatea Aceluia care L-a dat.
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire." (2Tim.3:16)

Iar noi cunoastem ca suntem copiii lui Dumnezeu si ca ramanem in voia Lui, daca implinim Cuvantul Lui:
"Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21)

Domnul Iisus Hristos a fost foarte strict in implinirea Cuvantului lui Dumnezeu:
"...caci asa se cade, sa implinim tot ce trebuie implinit." (Mat.3:15)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sa luam bine seama la Sf.Scriptura stiind ca aici gasim cu adevarat voia lui Dumnezeu pentru noi, biserica Lui.
Altfel... iata ce spune Domnul Iisus Hristos in Sf.Ev. dupa Matei, cap. 22, vers. 29:

"Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu."

Last edited by ucenic; 04.02.2012 at 13:06:09.
Reply With Quote