Citat:
Orice om trebuie să se gândească la toate aspectele astea înainte de a concepe. Odată ce l-ai conceput, ești dator să te îngrijești de el, să-i oferi tot ce poți. Se numește responsabilitate. Tu n-ai nimic împotriva iresponsabilității sexuale. Afirmi dreptul la iresponsabilitate, care pentru tine e sinonim cu fericirea.
|
1. Intr-o lume ideala, da, asa este. Toti ar trebui sa ne gandim la orice consecinte posibile si probabile a oricarei actiuni inainte de a o intreprinde. Dar nu traim intr-o lume ideala, nu? Ce facem aici? Incercam sa gasim solutii raportate la cum sunt lucrurile
de fapt, sau raportate la o imagine indulcita a realitatii?
2. Unde am spus eu ca nu am nimic impotriva iresponsabilitatii sexuale? Pentru cei neatenti sau cu memorie scurta, uite ce am spus:
"de ce sa nu ii invatam despre riscurile si consecintele care vin odata cu sexul?"
"Si tot la orele respective se poate explica, clar si raspicat, de ce avortul nu e o optiune de dorit."
Ceea ce am spus mai sus inseamna responabilizare prin educatie. Unde vezi tu ca eu sustin iresponsabilitatea?
Si da, exista un drept la iresponsabilitate, oricat de ciudat ar suna. Care, de cele mai multe ori, atrage consecinte. Ideea educatiei e sa micsorezi numarul cazurilor in care oamenii se comporta iresponsabil.
Si unde am spus eu ca iresponsabilitatea e acelasi lucru cu fericirea?
Doua variante: ori citesti printre randuri ceea ce am scris, pentru ca crezi ca stii deja ce vreau sa spun, ori nu intelegi ce am scris.
Citat:
Din prisma asta probabil privești și expresia din semnătura ta: „trăiește o viață împlinită” - fă ce vrei.
|
Total gresit. A fi implinit nu exclude responsabilitatea pentru faptele tale. Din contra.
Citat:
Iar avortul, repet, e expresia maximă a egoismului, a neputinței de a ieși din sine, a uciderii celei mai neajutorate ființe umane, dintr-un egoism cumplit.
|
Bun, avortul e semn de egoism. Solutia ta care e, mai exact? Interzicerea lui?
Si daca il interzicem, ce facem? Rezolvam problema egoismului, cumva? Oamenii vor realiza ca e ceva rau, sau nu il vor face doar pentru ca nu vor avea unde? Vor creste paini din copaci, pentru a-i hrani pe copiii aia nascuti si nedoriti, de fapt, de nimeni? Vor aparea ca din senin scoli si gradinite, unde educatoarele vor lucra gratis, pentru a le oferi o educatie de calitate? Vor aparea si mame si tati care sa le ofere dragostea de care au nevoie?
Deci, solutia propusa de mine, care presupune educatie (ajustabila ca metoda, dupa nevoi) si responsabilizare, care a functionat cu succes in alte tari, e egoista.
Solutia propusa de tine, care se rezuma la interzicere totala, bazata strict pe credinta (adica viziunea ta si a altora ca tine), nu a dat rezultate vreodata, in nici o tara. Stim insa sigur ca a facut rau (in Romania comunista).
Deci nu te intereseaza daca va functiona, singurul lucru care te intereseaza e sa impui altora sistemul tau de valori. Si eu sunt egoistul?