În prealabil postat de konijiro
Crima presupune uciderea unei persoane, ceea ce fatul (pana la o anumita data) nu este. Ce e atat de greu de inteles? Vorbim de dreptul unei persoane asupra unui conglomerat de celule, care se afla in interiorul corpului respectivei persoane.
Ca tu ai o problema izvorata din crestinism cu asta, am inteles. Dar vezi tu, nu suntem toti crestini. Prin urmare, nu aveti nici un drept sa ingraditi drepturile tuturor bazat pe ceea ce credeti voi.
Suficient de clar?
Da, vad ca esti crestina, nu mi se vorbeste pe tonul asta nici la un meci de fotbal, dupa ce am injurat echipa gazda:)
Interzicerea avortului nu se va intampla. Trebuie sa suferi de o miopie la adresa istoriei recente pentru a-ti dori asa ceva.
Deci, vreo idee constructiva exista? Intr-o gramada de tari educatia sexuala s-a dovedit a fi o solutie. Se poate si la noi, sau suntem prea "crestini" si pentru asta?
Nu trebuie sa isi ceara nimeni dreptul asta, pentru ca el exista deja. Si daca tu crezi ca a face un avort e o decizie usoara sau fara traume pentru respectiva femeie, iti sugerez sa mai iesi in lume.
Sa inteleg ca si sutele de copii care mor de sete sau foame in fiecare zi sunt tot o dovada a minunatiei lui Dumnezeu? Explica, te rog.
Nu ne intelegem aici. Nu il hulesc, pentru ca nu cred ca exista. Raspund doar la afirmatii ca a ta de mai sus, care ne explica cum ca el e minunat.
Sa ne intelegem: nu consider avortul ca un eveniment pe care trebuie sa si-l doreasca cineva, ci il consider un lucru pe care femeile trebuie sa aiba dreptul sa il faca, atunci cand considera ca nu exista solutii.
Exista insa solutii de a nu ajunge la avort, si aici ma refer la educatie sexuala si mijloace contraceptive. E cat se poate de evident faptul ca oamenii (din adolescenta inca) fac sex. Ce e la fel de evident, privind numarul imens de avorturi, e ca habar nu au ce consecinte poate sa aiba sexul, si privesc avortul ca pe o solutie contraceptiva (ceea ce e foarte cinic, si gresit, de altfel).
Deci, de ce sa nu acceptam realitatea - pe de o parte, oamenii fac sex, pe de alta parte, am avut 20 milioane de avorturi in ultimii 20 de ani) si sa vedem ce solutii putem oferi la asta?
Si ma refer la solutii realiste, nu idealist - crestine.
|