View Single Post
Vechi 04.02.2012, 00:03:58
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Da, superb. Ca doar femeia nu trebuie sa aiba vreun drept asupra propriului corp. Intr-adevar. Sublim.

Da, ce frumos ar fi. Avem o gramada de tineri care fac sex fara sa stie ce fac, ca doar educatie sexuala nu se face in scoli, ca e urat si rusinos. Ca de obicei, vedem totul in alb si negru, si ignoram alte posibile solutii, care nu ar conduce la ingradirea libertatii nimanui, dar sunt prea "rusinoase" pentru a fi aplicate.

Imi spune si mie cineva, toate asociatiile astea anti - avort, in afara de a speria femeile alea cu focul iadului, mai fac si altceva? Daca, de exemplu, conving o femeie saraca lipita sa nu avorteze (asa cum avea de gand, stiind ca nu nu are cu ce sa isi hraneasca si imbrace copilul), dupa aia ce fac? Ofera vreun ajutor pe durata medie, legat de hrana, imbracaminte si scolarizare?
Așa cum arăta și Yasmina în mesajul ei, avortul este uciderea unei alte persoane, iar nicidecum doar o decizie în privința propriului organism al mamei. "Mamele" care decid să le ia viața propriilor copii consideră (pe bună dreptate) că au dreptul de a dispune în mod liber de propriul corp de propria persoană, dar nu conștientizează faptul că avortul este - așa cum am mai spus - uciderea unei alte ființe (potrivit învățăturii creștine, ființa umană este persoană din momentul conceperii, nu de la naștere).
Avem drepturi asupra propriei vieți, NU asupra altora!

Unde a dus lipsa credinței? A dus la un regres atât de evident, încât s-a revenit la mentalitatea antică, potrivit căreia bărbatul avea drept de viață și de moarte asupra femeii, copiilor și sclavilor. Astăzi, este combătută discriminarea dintre bărbați și femei, dar s-a revenit la concepția potrivit căreia părinții ar avea dreptul de a le lua viața propriilor copii, chiar înainte de a-i naște.
Foarte, foarte trist... Tragic!

Ați mai întrebat așa: "Imi spune si mie cineva, toate asociatiile astea anti - avort, in afara de a speria femeile alea cu focul iadului, mai fac si altceva?".
Da.
De exemplu, părintele Nicolae Tănase, fondatorul asociației Provita, are în grijă, în așezămintele sociale pe care le-a înființat, câteva sute de copilași orfani. Devotamentul exemplar al acestui părinte duhovnic iubitor de Dumnezeu este foarte bine cunoscut între creștinii ortodocși, dar mass-media insistă să arate, în mod subiectiv, doar atitudinile negative ale unora dintre clerici, fiindcă doar acestea satisfac incredibila sete de senzațional a ateilor.

Toate cele bune vă doresc!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote