@N.Priceputu
Unii oameni aduc duh de pace,altii de razboi si ura,cum se spune ii cunosti dupa roade.
Asa cum bine ati intuit si subliniat,exista diferente intre oameni si animale dar este un mit a crede ca iubitorii de animale nu mai fac aceasta diferentiere.
De ce ajutam un animal bolnav,flamand?Pt ca suntem fiinte superioare si realizam ca viata lor atarna de un fir de par,care implica bunavointa noastra;sunt fiinte nevinovate,in majoritatea cazurilor fara a-si putea purta de grija sau a li se face dreptate,nu se bucura de cine stie ce drepturi ca si noi(fiind inferioare).
Uneori depind de ajutorul nostru,si atunci il cersesc.
Am avut doua cazuri in care 1 porumbel a intrat singur pe geamul de la bucatarie pt a cere ajutor,era bolnav...se tavalea pe jos...
Alta data o catea a venit sa-mi arate ca este taiata la falca,nu stiam de ce este asa sfioasa,cand de fapt atitudinea ei spunea:am venit si eu sa te salut,dar uite nu ma simt bine,sufar de la taietura asta,poate ma poti ajuta?!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|