View Single Post
Vechi 03.02.2012, 16:04:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Asta spuneam, că nici măcar cărțile Ellenei White nu sunt socotite de-asupra Bibliei - ea fiind considerată un profet al timpurilor moderne. Cu atât mai puțin alte lucrări denominaționale, scrise de teologi și nu de profeți.
Nici la noi scrierile teologice nu au pretenția de a se ridica deasupra Sfintelor Scripturi.

Citat:
Bineînțeles că există. Dacă aceste lucrări conțin idei nebiblice, pot fi denunțate ca false... orice om fiind supus greșelii. În schimb Biblia nu greșește, ea fiind Cuvântul lui Dumnezeu.
Corect, la fel și la ortodocși.

Citat:
Asta am înțeles, dar vezi tu... adventiștii nu socotesc cărțile Ellenei White nici măcar pe aceeași treaptă cu Biblia. Biblia e totdeauna de-asupra. Dacă ați socoti și voi Scriptura de-asupra Patristicii ar fi deja un câștig. Un câștig pentru eliberarea ortodoxiei de învățături nebiblice și chiar necreștine.
Sfînta Scriptură la noi este considerată ca parte a Tradiției Sfinte. Ea este referință sau fundament al scrierilor Sfinților Părinți. Există texte biblice care mărturisesc că există și alte învățături ale apostolilor sau ale evangheliștilor care nu au fost cuprinse în Biblie.

Orice creștin, ortodox sau nu, este dator să discearnă între învățăturile eretice și cele ziditoare de suflet. Da, ceea ce vine în contrast cu baza creștinismului, adică Biblia, trebuie înlăturat. Părintele Galeriu a spus o vorbă memorabilă, fiind întrebat de un călugăr în ce fel trebuie să facă ascultare de superiorul lui, parafrazez: orice act sau gest al vostru trebuie să aibă temei biblic.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote