Citat:
În prealabil postat de lore86
este minunat ce spui, dar mai minunat ar fi daca pusi in fata unei situatii foarte dificile ar alege viata!
spre ex, stateam de vorba odata cu o doamna, a carei fiica avea vreo 18 ani. Si ii vorbeam de cat de grav e pacatul avortului.
Femeia era de acord cu mine si ma aproba in toate. Pana cand am intrat pe un teren minat, marturisind dreptul la viata al pruncilor conceputi in urma violurilor. Femeia mi-a marturisit atunci, ceva socant ptr mine avand in vedere discutia de pana atunci, ca ea e de accord cu tot ce am spus, dar daca prin absurd fiica ei ar ramane insarcinata acum, nu ar putea fi de acord cu acesta sarcina deoarece i-ar distruge viata. Imi spunea chiar ca ar opta ptr avort in aceasta situatie.
Mi-am dat seama de un adevar groaznic: multi marturisesc antiavort, dar intr-o situatie cruciala, care ii priveste direct si care le-ar afecta viitorul, ar prefera avortul.
Din cei 40.000 de tineri oare cati atunci cand vor deveni parinti, in caz ca nu sunt deja, vor zice Da lui Dumnezeu si vietii, permitand sa ne nasca 3, 4, 5 copii?
Oare cati vor protesta contra avortului, mai ales sub forma mijloacelor de contraceptie, stiind ca o buna parte din ele sunt abortive?
|
Doamne ajută!
Da, este foarte trist faptul că unii dintre confrații noștri, deși conștientizează gravitatea acestui păcat, îl practică... doar pentru a avea un confort vremelnic... Ei preferă să sacrifice viața unei ființe umane (săvârșesc, deci, o crimă) doar pentru a se bucura de o viață lipsită de griji.

Desigur, nu avem dreptul să judecăm pe nimeni, dar, așa cum ați afirmat și dvs, suntem datori să mărturisim gravitatea acestui păcat.
Dumnezeu să ne ajute pe toți să facem, în orice împrejurare, doar voia lui Dumnezeu și astfel să fim de partea vieții!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca