Citat:
În prealabil postat de anna21
ps... Nu e necesar sa te scuzi ca nu dai explicatii.
Inteleg punctual tau de vedere. Il inteleg foarte bine pt ca este comun si l-am avut si eu candva.
Dar nu sunt de acord.. Asta e altceva.
|
Nu mă scuz, nu sunt genul, îmi cer iertare dacă am greșit și atât. Și când spun că nu mai am răbdare, asta am vrut să spun, direct, fără menajamente. Nu sunt omul eufemismelor și realităților îmbietor prezentate. E da sau nu și atât. Și acum simt că greșesc și-mi cer iertare!
Cât despre iubiristică m-am ridicat și eu împotriva ei. Și cel care iubește cade. Și chiar dacă urlă cum spuneai la soția lui asta nu înseamnă că o iubește mai puțin. Mântuitorul a izgonit din templu pe vreo câțiva și asta nu înseamnă că iubea mai puțin. Să ne înțelegem. Dumnezeu a dat morții Sodoma și Gomora și asta nu înseamnă că Dumnezeu nu este iubire.
Cred că ai o imagine mult prea idealizată despre iubire.
"Mâniați-vă, dar nu greșiți". Nu înseamnă că mâniindu-mă acum pe tine (fiindcă încerci cu tot dinadinsul să punctezi defintiv sentințe irevocabile, indiferent că ai dreptate sau nu), te urăsc și nu sunt capabil de iubire față de oameni sau cultivarea unor sentimente de simpatie față de userul anna21. Nu înseamnă așa ceva. Simpatia este aceeași, a fost o ieșire, a fost o izbucnire care a trecut o dată cu încheierea redactării acestui text. La fel, și iubirea. Faptul că te înfurii pe soț nu înseamnă că e mai puțină iubire, ci e, pur și simplu, o cădere momentană. "Mâniați-vă, dar nu greșiți" și iubiți în continuare, aș spune eu, după ce vă îndepărtați toți dracii din inimă și cuget.
P.S. Cât despre un punct de vedere comun, te asigur că nu e. Punct de vedere comun, în schimb, este să afirmi că iubirea trece, nu ține mai mult decât de trei sau patru ani și de acolo încolo celelalte cum le mai fi numind.
Diferența dintre simțul comun pe care îl susții și ceea ce spun eu este următoarea: răbdarea, înțelegerea etc. sunt
etape în desăvârșirea iubirii (eu) și răbdarea, înțelegerea etc.
înlocuiesc iubirea (dumneata și simțul comun cel autentic sănătos românesc). Iertare și Doamne ajută!