Doamne ajuta!
In primul rand, vreau sa va intreb cum as putea sa imi creez si eu un nickname pentru a-l folosi atunci cand postez pe forum. Multumesc anticipat celui care imi va raspunde.
Acum in legatura cu sotul ideal sau sotia ideala. In primul rand aceasta sintagma de "sot/sotie ideal/a" este incompleta. Pentru ca fiecare om este unic si are un ideal unic in materie de partener. Sigur ca pot semana, pe ici pe colo, idealurile intre ele, dar niciodata nu sunt aceleasi. Cred ca in primul rand trebuie sa iti prioritizezi lucrurile pe care le urmaresti la acest partener. De exemplu, pentru x este absolut necesar sa fie credincios, amuzant si randator. Pentru y este absolut necesar sa fie inalt, sa aiba un zambet frumos si sa ma iubeasca. Si tot asa. Apoi, daca indeplineste aceste "conditii", intra pe "lista". Cred ca este mai usor apoi, ca, vazandu-i cusururile, sa le poti accepta.
Eu de exemplu imi doresc sa am un partener cu care sa ma pot consulta, un om cu care sa pot vorbi si sa am incredere. Un om care sa nu se aseze in interactiune/comunicare "sub mine" sau "deasupra mea" ci sa pastreze echidistanta, egalitatea, parteneriatul. Sa se simta la fel de om ca si mine. Cu aceleasi drepturi, cu aceeasi demnitate. Sa nu stea sa astepte de la mine initiative, sa se gandeasca el insusi ce poate face pentru relatie, pentru mine. Sa cauta sa creasca, sa se dezvolte prin aceasta iubire, si nu astepte sa cada fericirea si implinirea ca o pleasca din cer. Imi doresc o relatie dinamica. Cred ca asta ar fi relatia ideala pentru mine.
Domnul sa ne ajute!
|