Subiect: Sotul ideal
View Single Post
Vechi 28.01.2012, 08:35:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Iubirea dureaza trei ani

Și încă ceva: Cel care declară că urăște o persoană (pretins iubită odinioară) înseamnă că nu a iubit cu adevărat niciodată. Nu poți să iubești și apoi să urăști. Pur și simplu nu ai iubit și nu iubești. Sună extrem? Sună imposibil? E adevărat! Dar și mai adevărat este că "mulți chemați, puțini aleși". În cazul de față, câți oare iubim cu adevărat sau măcar ne aflăm pe calea iubirii?
Cred ca aici este o confuzie de termeni. Despre ce fel de iubire vorbesti?

Sunt absolut convinsa ca sotul care-si defaimeaza sotia, a iubit-o sincer la un moment dat.
La fel cum sunt de acord si cu faptul ca nu stim sa iubim.
Dar in afirmatiile de mai sus exista sensuri diferite ale cuvantului iubire.

Oamenii sunt foarte neputinciosi. Ar fi nerealist sa am incredere ca un barbat ma va iubi enorm toata viata. Nu pot avea incredere nici macar in mine ca voi iubi.. si nu neaparat din vina altora, ci numai din cauza slabiciunii mele.
De aceea nu cred ca ai dreptate sa dai verdicte: daca x uraste fosta sotie, nu a iubit-o niciodata. Nu este chiar asa. Dar in general, cu cat lasi iubirea de sine sa creasca (orgoliul, mandria, egoismul) in tine, pierzi controlul asupra propriilor trairi si fapte. Nu mai ai loc sa-i iubesti pe altii.
De aceea eu cred ca nimeni nu este ferit de a dispretui ceea ce ieri iubea.
Reply With Quote